Home » D:News » 11 sfaturi ca să câştigi aprecierea celorlalţi

11 sfaturi ca să câştigi aprecierea celorlalţi

Publicat: 10.04.2016
Toţi oamenii îşi doresc să fie plăcuţi de cei din jur şi să lase o impresie bună. Acest lucru stă în mâinile fiecăruia dintre noi.

Totul depinde de capacitatea noastră de a ne însuşi câteva „trucuri” legate de socializare şi de a ne dezvolta inteligenţa emoţională.

The Independent publică 11 sfaturi care te vor ajuta să ieşi în evidenţă drept cea mai sociabilă şi plăcută persoană dintr-o încăpere. 

1. Contactul vizual este cel mai important lucru. O persoană care are încredere în ea nu îşi va feri privirea de la interlocutori şi va fi foarte sociabilă, câştigând aprecierea celor din jur. De asemenea, într-o conversaţie contactul vizual arată şi respectul faţă de persoana cu care discuţi şi faptul că eşti atent la ceea ce îţi spune aceasta. 

2. Lasă telefonul mobil deoparte. Este foarte nepoliticos să te uiţi pe telefon în timpul conversaţiei cu o persoană, aşa că cel mai bine este să-l pui în geantă sau în buzunar şi să îl laşi acolo până când întâlnirea se termină. 

3. Spune-le oamenilor pe nume! Data viitoare când cineva îţi spune pe nume deşi nu v-aţi întâlnit de prea multe ori, gândeşte-te ce mult înseamnă asta pentru tine. Aşa ar trebui să faci şi tu, să-i faci pe alţii să se simtă bine cu acest lucru simplu. 

4. Zâmbeşte! Puterea unui zâmbet nu trebuie niciodată subestimată. Pe lângă zâmbet, spune glume şi râzi cu poftă. Aceste lucruri ţin de limbajul trupului care, în cazul unei persoane apreciate şi plăcute de cei din jur este unul pozitiv. 

5. Strânge-le mâna! Nici prea tare, nici prea încet, ci atât cât cel de lângă tine să simtă că eşti o persoană deschisă şi sinceră. Vei face o impresie bună şi vei arăta că eşti o persoană de încredere.

Vezi celelalte sfaturi în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase