Home » D:News » Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie

Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie

Chitara lui Elvis, vesta roşie a lui Michael Jackson şi pianul lui Lady Gaga, scoase la licitaţie
Publicat: 11.04.2016
Instrumentele Regelui Rock, vesta roşie a lui Michael Jackson sau primul pian al celebrei cântăreţe Lady Gaga vor fi scoase la licitaţie pe 21 mai, laolaltă cu o serie de obiecte aparţinând lui Freddie Mercury, Johhny Cash şi Steve Ray Vaughan, relatează Le Figaro.
Casa de licitaţii Julien’s din New York va scoate la licitaţie pe 21 mai o serie de obiecte aparţinând unor legende ale muzicii, printre care primul pian al cântăreţei Lady Gaga şi o chitară ce a aparţinut lui Elvis Presley.
 
Licitaţia denumită „Music Icons” se va desfăşura în incinta Hard Rock Café din Times Square şi reuneşte zeci de piese emblematice din arhiva personală a celebrităţilor.
 
Fanii lui Elvis pot găsi la licitaţie o droaie de obiecte ce aparţin Regelui: de la faimoşii ochelari cu montură de argint, la inelele încrustate cu diamante, până la trivialele… cutii pentru medicamente, costumul său negru sau o vestă de piele, o chitară şi un pian.
 
Printre „vedetele” licitaţiei sunt o chitară Gibson Dove, cumpărată în 1969 de tatăl lui Elvis Presley, domnul Vernon, care a personalizat-o înainte a i-o oferi fiului său. Cadoul domnului Vernon a fost un semn de recunoştinţă pentru fiul său, după ce marele cântăreţ obţinuse centura neagră la karate.
 
Obiectul este estimat la 200.000 – 300.000 de dolari americani. Elvis Presley ar fi făcut-o cadou, în timpul unui concert în Carolina de Nord în 1975, unui spectator care a conservat-o până în zilele noastre. Cealaltă piesă de rezistenţă a colecţiei cântăreţului este primul său pian, de asemenea estimat la 200.000 – 300.000 de dolari americani. Preţul estimativ este mai mare decât cel al primului pian al lui Lady Gaga. Pianul pe care Lady Gaga a compus primul sau cântec la vârsta de 5 ani este evaluat la 100.000 – 200.000 de dolari americani.
 
Citeşte continuarea pe mediafax.ro

Vă mai recomandăm şi: Unei tinere românce i se datorează transformarea totală a Amsterdam-ului. „Sunt cu adevărat pasionată” – FOTO+VIDEO

                                 O teorie răstoarnă toată identitatea lui Shakespeare. Cine a fost evreica care ar fi scris în realitate lucrările marelui autor. „A venit timpul să fie auzită povestea ei” – FOTO+VIDEO

                                 O româncă a câştigat ”Premiul de aur” pentru caligrafie japoneză

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase