Home » D:News » Scufundarea Titanicului poate fi urmărită în timp real într-o animaţie sfâşietoare – VIDEO

Scufundarea Titanicului poate fi urmărită în timp real într-o animaţie sfâşietoare – VIDEO

Scufundarea Titanicului poate fi urmărită în timp real într-o animaţie sfâşietoare – VIDEO
Publicat: 22.04.2016
O animaţie sfâşietoare, care durează aproximativ 3 ore, le permite curioşilor să retrăiască ultimele ore înainte de scufundarea celebrului pachebot Titanic în apa îngheţată a Atlanticului, informează USA Today.

Într-un video detaliat, ce durează 2 ore şi 40 de minute – exact cât a durat scufundarea vasului – spectatorii pot auzi membrii echipajului în momentul în care aceştia observă aisbergul şi încearcă, în zadar, să îl evite. De-a lungul animaţiei, textul suprapus descrie momentele primordiale ale tragediei, precum pregătirea bărcilor de salvare.

Filmul, încărcat pe platforma online YouTube pe 14 aprilie, a fost lansat ca o promovare a jocului video „Titanic Honor & Glory/ Titanic Onoare şi Glorie”, la care se lucrează în prezent. Animaţia a strâns aproape 3 milioane de vizualizări şi 6.000 de comentarii, multe persoane afirmând că au văzut întregul filmul.

Chiar înainte ca pachebotul să se scufunde în totalitate, la ora 2:20 a.m., animaţia ilustrează momentul în care Titanicul se rupe în două, în timp ce pasagerii ţipă îngroziţi pe fundal.

Nava se afla pe apă doar de patru zile, când a lovit un aisberg, în data de 14 aprilie 1912, scufundându-se în primele ore ale dimineţii din 15 aprilie.

În urma tragediei, şi-au pierdut viaţa 1.517 persoane din 2.223, potrivit titanicuniverse.com.

RMS Titanic a fost una dintre cele mai mari nave din lume când a pornit în călătoria sa ianugurală din Southampton, Anglia cu destinaţia New York, pe 10 aprilie 1912. La patru zile de la lansarea pe apă, în data de 14 aprilie 1912, la ora 23:40, pachebotul s-a lovit de un aisberg, provocând o tăietură în carenă pe o lungime de 90 m din cei 300 m ai navei. Aceasta s-a scufundat 2 ore şi 40 de minute mai târziu, la ora 2:20 a.m. în dimineaţa zilei de 15 aprilie.

Scufundarea Titanicului este considerată una din cele mai cumplite dezastre maritime din istorie.

Sursa: Mediafax

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase