Home » D:News » Grădiniţa din Japonia care revoluţionează ideea de educaţie – FOTO

Grădiniţa din Japonia care revoluţionează ideea de educaţie – FOTO

Publicat: 07.05.2016
Grădiniţa Fuji Kindergarten din apropierea oraşului Tokyo este poate una dintre cele mai interesante grădiniţe din lume: nu există pereţi, iar copiii pot să alerge, să se caţere şi să sară cât vor.

Takaharu Tezuka, arhitectul acestei construcţii, a vrut să includă toate activităţile plăcute copiilor, nefiind de mirare că rezultatul este o grădiniţă care seamănă mai mult cu un imens loc de joacă.

Clădirea are forma ovală şi un loc plin de iarbă în mijloc. În locul primelor trepte ale scării care duce spre ”acoperiş” sau etaj, arhitectul a creat o movilă pe care copiii să se poată juca.

Grădiniţa a fost construită în jurul unor copaci, astfel încât designerii au fost nevoiţi să pună plase de siguranţă în jurul acestora pentru siguranţa copiilor. Acesta este şi unul dintre locurile lor preferate de joacă.

Copiii se pot juca în aer liber atâta timp cât condiţiile meteo o permit, iar în partea acoperită nu există pereţi.

Sistemul de educaţie din această grădiniţă respectă metoda Montessori, care se concentrează pe susţinerea modului natural de dezvoltare al copiilor. Acest lucru înseamnă că adulţii ar trebui să ghideze copilul, în loc să îi interzică diverse lucru. În acest loc, copiii sunt lăsaţi să se joace, să alerge şi chiar să se zgârie sau să se lovească.

Sursa: gandul.info

Vă mai recomandăm şi: In Japonia, chiar si canalizarile sunt opere de arta

                                             Japonia a suspendat pe moment vânătoarea de balene

                                             Sutienul pentru barbati face ravagii in Japonia

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase