Home » D:News » Melodia românească care nu lipseşte de la niciun concurs de karaoke din China – VIDEO

Melodia românească care nu lipseşte de la niciun concurs de karaoke din China – VIDEO

Melodia românească care nu lipseşte de la niciun concurs de karaoke din China – VIDEO
Publicat: 19.05.2016
În rubrica sa, "Culturalmente vorbind", Ana Barton continuă să comenteze evenimentele culturale la care este prezentă.

Marţi, a fost la semnareaCentrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice. Sâmbătă, 21 mai, va fi la un eveniment caritabil: „Paşi mărunţi cătresucces”.

Ana Barton şi două evenimente majore. Unul oficial, altul caritabil. deschiderea Centrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice şi „Paşi mărunţi către succes“, un eveniment caritabil, organizat de Interact Club Bucureşti, unde se vor strânge fonduri pentru a cumpăra cadouri unor copii cu posibilităţi financiare reduse. Ana Barton vede aceste evenimente astfel:

„Karaoke, „La oglindă“, lucrări academice

Da, normal, la o primă vedere, nu se leagă defel elementele din titlu, dar de când ne mulţumim noi cu primele vederi?

Vorbim, de fapt, despre ceremonia de deschidere a Centrului de Cooperare Româno-Chinez în domeniul Editării Lucrărilor Academice, asta după ce ieri s-a semnat Memorandumul de Înţelegere dintre Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune a Republicii Populare Chineze şi Ministerul Culturii din România şi Institutul Cultural Român. Aşadar, chestiuni serioase – extrem de importante pentru dialogul cultural româno-chinez–, înalţi oficiali, cum firesc este. A, şi încă ceva: România este ţară invitată de onoare la cea de-a XXIII-a ediţie a Târgului Internaţional de Carte de la Beijing, care va avea loc între 24 şi 28 august. Dar să nu uităm că şi China este invitata de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus.

Bineînţeles, reprezentanţii delegaţiilor au ţinut scurte discursuri. Eu m-am oprit asupra celui ţinut de domnul YanJianwu, consilier pe probleme de cultură la Ambasada Republicii Populare Chineze, care ne-a spus că filmele româneşti sunt iubite de publicul din China şi că, tot în China, concurs de karaoke fără cântecul „La oglindă“, pe versuri de George Coşbuc, nu există. Altfel, nu pot să nu vă spun că domnul YanJianwu vorbeşte o limbă română nu foarte bună, ci de-a dreptul impresionantă.

Şi ce să vă mai spun eu? A, da, că sâmbătă, 21 mai, particip la un eveniment care se numeşte „Paşi mărunţi către succes“, un eveniment caritabil, organizat de Interact Club Bucureşti, unde se vor strânge fonduri pentru a cumpăra cadouri unor copii cu posibilităţi financiare reduse, de la Şcoala nr. 131. Cadouri pentru Ziua Copilului.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase