Home » D:News » Cronologia tragediilor aviatice din ultimii doi ani: 1103 persoane au decedat şi doar 15 au supravieţuit. Care a fost cea mai nefastă lună pentru aviaţia internaţională – VIDEO

Cronologia tragediilor aviatice din ultimii doi ani: 1103 persoane au decedat şi doar 15 au supravieţuit. Care a fost cea mai nefastă lună pentru aviaţia internaţională – VIDEO

Publicat: 19.05.2016
Dispariţia zborului MS804 de pe ruta Paris - Cairo, din data de 19 mai, este cel mai recent incident aviatic dintr-o listă lungă de astfel de evenimente tragice.

În timp ce investigaţiile legate de dispariţia avionului opert de EgyptAir sunt în plină desfăşurare, ne uităm în trecutul recent al incidentelor aviatice, o amestecătură de condiţii meteorologice extreme, atacuri intenţionate şi, în unele cazuri, acţiuni ale piloţilor.

19 martie 2016 – Un avion operat al Emiratelor Arabe Unite s-a prăbuşit în timp ce încerca o manevră de aterizare în Rusia, incident soldat cu moartea tuturor celor 62 de pasageri aflaţi la bord. Avionul, un Boeing 737, ce zbura de la Dubai la Rostov-on-Don, a fost pus la pământ de vântul puternic şi vizibilitatea scăzută.

31 octombrie 2015 – Toţi cei 224 de pasageri aflaţi la bordul zborului Kogalymavia 9268, cunoscut şi ca Metrojet, au decedat după ce o bombă a explodat în interiorul aeronavei, după ce a decolat din Egipt, cu direcţia Sankt Petersburg, bucăţi din avion aterizând în Peninsula Sinai. Organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul.

24 martie 2015 – Zborul 9525 Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi după ce a decolat din Barcelona, Spania, cu direcţia Dusseldorf, Germania.

Citeşte continuarea pe Mediafax!

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase