Home » D:News » Trei greşeli pe care le fac femeile vara

Trei greşeli pe care le fac femeile vara

Publicat: 24.05.2016
Vara este un anotimp îndelung aşteptat pentru că oferă reprezentantelor sexului frumos ocazia să-şi etaleze silueta şi ţinutele feminine şi vaporoase, dar totodată, anotimpul cald poate să fie şi unul periculos pentru organismul uman, dacă nu sunt luate din timp nişte măsuri de protecţie.

Razele UV de tip A şi B sunt mai agresive în lunile fierbinţi de vară, iar gradul de umiditate din aer este foarte scăzut. De aceea, este bine să fie reţinute aceste detalii, pentru că, altfel, părul poate să fie afectat în profunzime.

Acestea sunt trei dintre cele mai frecvente greşeli făcute în anotimpul călduros:

1. “Vara, multe femei tind să îşi lase părul ud, să se usuce liber sau să îl strângă deja într-o coadă, fără să ştie că este o adevărată agresiune asupra părului. Părul ud are altă lungime şi este foarte fragil – în momentul în care se usucă îşi dublează volumul. Dacă este strâns legat într-un elastic, el se va rupe foarte uşor”, ne spune stilista Arabella Zadic, trainer Studio Wella.

2. O altă scăpare frecventă, extrem de gravă, este neutilizarea produselor de protecţie împotriva razelor UV atât la nivelul pielii, cât şi pentru firul de păr. În această categorie intră şi lipsa de protecţie termică împotriva căldurii emanate de foehn, placă şi ondulator. O temperatură de peste 220 grade aplicată direct pe păr duce la pierderea bruscă a nivelului de hidratare, la uscarea acestuia şi, în cele din urmă, la ruperea lui. Un alt rezultat al acestei agresiuni este mătuirea culorii de pe păr. Este recomandată folosirea produselor de îngrijire profesionale, dar şi măştilor cosmetice pe bază de ingrediente naturale, precum cocos, avocado sau ulei de măsline.

3. Multe femei exagerează când participă la evenimentele ce presupun o coafură deosebită, folosind produse de styling în exces: fixativ, spumă, gel, etc. Sigur că este nevoie de anumite produse, pentru a avea o susţinere a styling-ului, dar acestea trebuie alese cu grijă şi într-o anumită cantitate, pentru a nu afecta firul de păr şi sănătatea scalpului.

Sursa: One.ro

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase