Home » D:News » Mai mult de 2.000 de persoane s-au infecat cu HIV după transfuzii de sânge – FOTO

Mai mult de 2.000 de persoane s-au infecat cu HIV după transfuzii de sânge – FOTO

Publicat: 02.06.2016
Rapoartele oficiale au aratat că sangele contaminat a infectat cel putin 2.234 de oameni din India cu HIV.

Infectarea a avut loc prin transfuzii de sânge.

Toate spitalele sunt obligate prin lege să verifice sângele, înainte de transfuzie, pentru HIV, hepatita B, C şi alte infecţii. Dar noile informaţii sugerează că acest lucru nu se întâmplă în toată lumea.

„Fiecare astfel de test costă 1.200 de rupii (18 dolari), iar cele mai multe spitale din India nu au facilităţi de testare”, a declarat activistul Chetan Kothari pentru BBC. El a cerut ca aceste date să fie făcute publice.

„Chiar şi într-un oraş mare cum e Mumbai, doar trei spitale private au facilităţi de testare a sângelui pentru HIV. Chiar şi cele mai mari spitale de stat nu au tehnologia necesară pentru a depista infecţii ale virusului HIV. Aceasta este o problemă foarte gravă şi trebuie abordată de urgenţă”, a adăugat Chetan Kothari.

Datele au fost colectate de către Organizaţia Naţională de Control al Sidei din India (Naco), dar au fost făcute publice numai după ce Kothari a depus o cerere de solicitare a informaţiilor.

Când au apărut rezultatele ratelor de infectare, în nordul statului Uttar Pradesh au fost depistate cel mai mare număr de transmisii – 361 de cazuri. În vestul ţării, statul Gujarat, a înregistrat 292 de cazuri şi 276 de cazuri în Maharashtra.

După cum a raportat un ziar local hindus, doar săptămâna trecută un băiat în vârstă de trei ani a fost infectat cu HIV, după ce a primit sânge contaminat pentru tratarea rănilor grave provocate de nişte arsuri.

Sursa foto:viewpatna

India are deja mai mult de 2,1 milioane de persoane care trăiesc cu HIV sau SIDA.

Prin lege, verificarea sângelui înainte de transfuzii este obligatorie, iar acest lucru trebuie să fie făcut de către toate băncile de sânge care colectează donaţii de sânge şi le distribuie în spitale. Sângele ar trebui să treacă prin testele pentru diverşi agenţi patogeni, cum ar fi HIV, malaria, hepatita B şi C, şi altele.

Dar cele mai recente date arată că acest proces de screening nu este respectat în India, în principal, din cauza costurilor şi infrastructurii necesare pentru a menţine acest sistem.

Kothari a spus pentru BBC că, cel mai probabil, ratele oficiale au fost subestimate. „Acesta sunt datele oficiale, furnizate de Naco. Eu cred că numerele reale pot fi duble sau triple”, a declarat Kothari.

Directorul adjunct al Naco, Naresh Goyal, a declarat că ţara a făcut progrese mari în ceea ce priveşte reducerea riscului de infecţie.

India a interzis, de asemenea, ca băncile de sânge să plătească donatorilor, pentru a reduce numărul persoanelor cu HIV să doneze sânge.

Sursa: Science Alert

Vă recomandăm şi aceste articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase