Home » D:News » Preferă femeile ,,băieţii răi’’? Ce cred oamenii de ştiinţă

Preferă femeile ,,băieţii răi’’? Ce cred oamenii de ştiinţă

Publicat: 15.07.2016
,,Femeile preferă băieţii răi’’ este una dintre cele mai răspândite maxime.

Recent, într-un articol s-a afirmat că ,,Cu toţii ştim că băieţi răi sunt  dezirabili. Mulţumită unui studiu recent, acest fapt este acum verificat ştiinţific’’.

Cercetarea despre care se menţionează în declaraţie este un studiu publicat la începutul anului, ce sugera că bărbaţii beau şi fumează pentru că asta îi face atractivi pe termen scurt.

Un mod prin care se poate investiga această problemă este prin prezentarea mai multor bărbaţi cu personalităţi diferite unei singure femei. Într-un studiu asemănător, participanţii trebuiau să îşi ajute un prieten ficţional, numit Susan şi să-şi aleagă un partener de întâlnire dintre cei trei bărbaţi prezenţi. Pe baza răspunsurilor date de bărbaţi către personajul ficţional, unul dintre ei era cumsecade, al doilea era un ,,bărbat adevărat’’, adică insensibil şi nepoliticos, iar al treilea a dat răspunsuri neutre.

Contrar stereotipului ,,femeile preferă bărbaţii răi”, participantul cumsecade a fost ales cel mai frecvent de către  participanţii la studiu. 

Într-un alt studiu, participanţii care citeau anunţuri matrimoniale în care bărbaţii se descriau ca fiind altruişti au avut mai mult succes, decât cele în care nu erau menţionate astfel de calităţi. Alte studii au dezvăluit faptul că femeile preferă bărbaţii sensibili, încrezători şi sociabili.

Unele studii susţin faptul că personalitatea altruistă a unui om îi poate influenţa aspectul fizic.

Puterea narcisismului

Uneori putem găsi atractivi ,,bărbaţii răi’’. Narcisiştii sunt acele persoane care se consideră importanţi, superiori  şi aroganţi, deseori fiind consideraţi atractivi la prima vedere. Un factor important este faptul că acordă o importanţă mult mai mare aspectului fizic. Studiile au dovedid că femeile narcisiste tind să poarte mai mult machiaj şi să îmbrace haine mult mai provocatoare. Pe termen scurt, narcisiştii pot fi consideraţi  sociabili şi distractivi, dar pe termen lung aceştia afişează un comportament ostil şi arogant.

Ideea că femeile doresc să aibă parteneri ,,bărbaţi răi’’ doar întăreşte stereotipul misogin  despre  bărbaţii care nu au succes pentru că sunt cumsecade.

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au o veste proastă pentru femeile care au relaţii de scurtă durată

Cum afectează tehnologia calitatea relaţiilor intime în vacanţă

De ce sunt atât de multe femei singure

Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime. ”Până în 2030 oamenii nu vor mai face

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase