Home » Istorie » Incredibila descoperire din Rusia: Ce s-a găsit sub ”Ţarina Ekaterina I”?

Incredibila descoperire din Rusia: Ce s-a găsit sub ”Ţarina Ekaterina I”?

Incredibila descoperire din Rusia: Ce s-a găsit sub ”Ţarina Ekaterina I”?
Publicat: 24.07.2016
Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare de la Petergof.

O pictură ascunsă sub stratul de vopsea al tabloului „Ţarina Ekaterina I”, realizat de un pictor rus necunoscut, a fost descoperită de experţii ruşi în artă şi de curatorii Fondului Muzeului Ermitaj şi Palatul Petergof, cu ajutorul radiaţiilor infraroşii, informează Agenţia de presă TASS.

Descoperirea a fost făcută în timpul lucrărilor de restaurare de la Petergof. Tabloul a fost cercetat de experţii de la Galeria Naţională de Artă din St. Petersburg. Tehnica studierii cu radiaţii în infraroşu a permis experţilor să observe că dincolo de stratul de vopsea al tabloului era portretul unui bărbat.

În urma testării cu radiaţii infraroşii, s-a confirmat că a fost pictat un alt portret, experţii căutând în prezent să stabilească identitatea bărbatului. Tabloul era montat în Sala Tronurilor a Palatului Mare a Petergofului. În secolul al 18-lea această practică de a picta peste stratul de vopsea al unui alt tablou se considera una absolut normală, întrucât noţiunea de drept de autor nu exista în acea perioadă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase