Home » D:News » Poveştile copilăriei noastre au fost în realitate mult mai morbide. Minciunile din filmele cu Mica Sirenă sau Frumoasa din Pădurea Adormită

Poveştile copilăriei noastre au fost în realitate mult mai morbide. Minciunile din filmele cu Mica Sirenă sau Frumoasa din Pădurea Adormită

Publicat: 07.08.2016
Poveştile din trecut sunt pline de idei macabre şi sfârşituri groaznice. În zilele noastre, companii precum Disney au cosmetizat poveştile pentru a fi mult mai acceptate de audienţă, care oferă un răspuns mult mai pozitiv la sfârşiturile fericite.

Această listă conţine poveştile cu care oamenii sunt obişnuiţi şi originalul final macabru.

1. Flautistul din Hamelin

În povestea flautistului este prezentat un sat invadat de şobolani. Un bărbat îmbrăcat în haine multicolore ajunge în sat şi se oferă să scape localnicii de invazie. Aceştia acceptă să-i plătească flautistului o sumă de bani dacă reuşeşte. Flautistul cântă la instrumentul său şi toţi şoarecii fug din sat. Când acesta se întoarce în sat să-şi primească recompensa, localnicii nu i-o mai oferă, aşa că flautistul ”scapă” satul şi de copii. În varianta modernă, acesta îi trimite într-o peşteră până când îşi primeşte răsplata, mai apoi îi trimite înapoi. În povestea originală, flautistul îi conduce pe copii către un râu în care aproape toţi se îneacă, cu excepţia unui băiat. Unii experţi consideră că în poveste există conotaţii pedofile.

2. Scufiţa Roşie

În varianta modernă pe care o cunosc toţi copiii, Scufiţa Roşie este salvată la final de un pădurar care omoră lupul. În versiunea franceză a poveştii, Scufiţa Roşie este o tânără care primeşte instrucţiuni greşite de la lup atunci când întreabă de casa bunicii. În final, aceasta este păcălită şi mâncată de lup. În finalul poveştii nu există nici un pădurar.

3. Mica Sirenă

Versiunea din 1989 a poveştii Mica Sirena are ca sfârşit căsătoria dintre Arriel şi Eric. Versiunea creată de Hans Christian Andersen conţine un final dramatic în care Mica Sirenă îl vede pe prinţ căsătorindu-se cu o altă tânără. Acesta primeşte un cuţit cu care trebuie să-l ucidă pe prinţ, dar tânăra alege să se arunce în valurile mării. Ea moare transformându-se în spuma mării. Hans Christian Andersen a modificat finalul poveştii, transformând-o pe Mica Sirenă într-o ,,fiică a văzduhului” care aşteaptă să plece în rai.

4. Albă ca Zăpada

În povestea modernă, regina îl obligă pe vânător să o ducă pe Albă ca Zăpada în pădure să o omoare şi să-i aducă înapoi inima tinerei. Acesta nu reuşeşte să o ucidă, ducându-i reginei inima unui porc. În povestea originală, regina cere ficatul şi plămânii Albei ca Zăpada pe care urma să le consume la cină  De asemenea, în povestea originală, mărul îi iese din gât atunci când calul prinţului o împinge, nu când prinţul o sărută. În versiunea Fraţilor Grimm, finalul o prezintă pe regină care este obligată să danseze până la epuizare cu pantofi din metal încins.

5. Frumoasa din Pădurea Adormită

În povestea modernă, tânăra adoarme pentru o sută de ani după ce se înţeapă într-un fus, iar sărutul prinţului o trezeşte. În povestea originală, tânăra adoarme din cauza unei profeţii şi nu a unui blestem. Prinţul nu o trezeşte pe fată cu un sărut, de fapt acesta o violează. După nouă luni, tânăra naşte doi copii. Unul dintre copii începe să-i sugă degetul în care era înfiptă aşchia şi o scoate. Aceasta se trezeşte şi constată că are doi copii.

Sursa: Listverse

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase