Home » D:News » Cinci locuri de pe Pământ în care accesul oamenilor este interzis

Cinci locuri de pe Pământ în care accesul oamenilor este interzis

Publicat: 21.08.2016
Orice loc din lume poate fi vizitat dacă ai bani şi dorinţa de a-l vedea, dar sunt anumite locuri pe Pământ în care niciun om nu are voie.

Insula Surtsey

În 1963, în apele Islandei un vulcan subacvatic a erupt. În scurt timp o nouă insulă de 2,7km pătraţi s-a format. Imediat a atras atenţia multor cercetători din diferite ţări, fiind un exemplu excepţional al unei noi formaţiuni insulare. De atunci insula Surtsey, denumită după personajul mitologic Surtr (liderul giganţilor focului) a fost utilizată doar în scopuri ştiinţifice, zona fiind restricţionată turiştilor.

Ilha de Queimada Grande

Zona este localizată la 35 de kilometri de coasta Braziliei, insula arată ca un colţ de paradis. Pentru o vizită pe această insulă turiştii ar putea plăti cu propria lor viaţă, deoarece este plină de şerpi veninoşi. Populaţia de şerpi a fost estimată la 4.000 de specii. Cea mai periculoasă este vipera vârf de lance aurie, veninul ei este de trei ori mai puternic decât al viperelor normale. Muşcătura sa provoacă moarte instantanee. Autorităţile braziliene au interzis vizitarea Ilha da Queimada Grande, cunoscută cu porecla de Insula Şarpelui.

North Sentinel Island

Una dintre insulele Adaman din Golful Bengal este casa unor triburi periculoase. Nativi Sentinelese evită orice contact cu civilizaţia şi rezistă oricărei încercări de intruziune. Conform cercetătorilor, aborigenii au petrecut peste 60.000 de ani izolaţi de restul civilizaţiei. Această populaţie îşi apără activ teritoriul, de exemplu în 2004 au tras într-un elicopter al guvernului indian cu săgeţi. Acesta survola zona după un tsunami, pentru a fi siguri că locuitori sunt în siguranţă. Ultimele victime au fost un grup de pescari rătăciţi, după moartea acestora autorităţile au restricţionat zona.

Marele altar Ise, Japonia

În Japonia cel mai important altar din ţară este templul din Ise Jingu. Templul este înconjurat de un gard înalt din lemn, doar preoţii cu rang înalt şi membri familiei imperiale au acces. până în 1945 templul era mult mai greu de accesat. Altarul era separat de restul lumii de către fluviul Miyagawa. Călugărilor le era strict interzis să traverseze râul. Aceştia considerau că străinii ar putea viola sacralitatea altarului.

Insula Gruinard

În 1942, guvernul britanic a cumpărat insula Scoţiană Gruinard pentru testarea armelor biologice, în mod special antraxul. În timpul experimentelor, antraxul a poluat teritoriul pentru o lungă perioadă de timp crescând mortalitatea cu 95%. Până în 1980 insula era cel mai mortal loc de pe Pământ. După 1986, cercetătorii au ,,curăţat” insula, în 1990 fiind considerată sigură.  Însă nimeni nu a încercat să locuiască aici. Experţii avertizează că sporii de antrax au rămas în solul insulei, ceea ce înseamnă că nu este un mediu propice pentru oameni.

Sursa: Bright Side 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase