Home » D:News » Ce restricţii li s-au impus sportivilor din Coreea de Nord la Jocurile Olimpice

Ce restricţii li s-au impus sportivilor din Coreea de Nord la Jocurile Olimpice

Ce restricţii li s-au impus sportivilor din Coreea de Nord la Jocurile Olimpice
Publicat: 20.08.2016
Sportivii din Coreea de Nord nu au voie nici să iasă din satul olimpic.

Samsung este unul dintre cei mai proeminenţi sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Rio, compania oferindu-le tuturor sportivilor participanţi la competiţie câte un smartphone Galaxy S7 edge Olympic edition. Din păcate pentru atleţii din Coreea de Nord, oficialii nu le permit să deţină dispozitivele.

Smartphone-ul oferit sportivilor are aceleaşi caracteristici tehnice ca modelul standard, dar diferă la exterior. Cercurile olimpice sunt imprimate pe spate, iar butoanele capacitive afişează culori în temele JO. Această versiune a dispozitivului costă 850 de dolari, potrivit Go4it.

Delegaţia din Coreea de Nord a primit 31 de telefoane Samsung.

Potrivit companiei, un reprezentant al echipei din statul comunist a trecut pe la standul său pentru a ridica telefoanele, dar niciun sportiv nu a primit unul. Managerul respectiv a refuzat să explice ce a făcut cu dispozitivele.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase