Home » D:News » Kim Jong-un a aniversat 68 de ani de la fondarea Coreei de Nord cu el mai puternic test nuclear de până acum. ”Este un fanatic nesăbuit”

Kim Jong-un a aniversat 68 de ani de la fondarea Coreei de Nord cu el mai puternic test nuclear de până acum. ”Este un fanatic nesăbuit”

Kim Jong-un a aniversat 68 de ani de la fondarea Coreei de Nord cu el mai puternic test nuclear de până acum. ”Este un fanatic nesăbuit”
Publicat: 09.09.2016
Coreea de Nord a fi efectuat al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până acum, a anunţat regimul de la Phenian, care spune că acum este „pregătit să răspundă loviturilor duşmanilor”, potrivit unei declaraţii susţinute la postul public de televiziune nord-coreean.

Preşedintele sud-coreean Park Geun-hye catalogat testul drept „un act de autodistrugere”, numindu-l pe Kim Jong-un drept „un fanatic nesabuit”. De asemenea, preşedintele SUA, Barack Obama a anunţat că acţiunea Phenianului va avea „consecinţe serioase”, scrie Gândul.

Coreea de Nord a confirmat efectuarea unui test cu arme nucelare care are avea drept scop să contracareze ceea ce Phenianul consideră ca fiind ostilitatea americană, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Autorităţile nord-coreeene au mai afirmat că focoasele nucleare testate pot fi montate pe rachete balistice.

„Testul este o demonstraţie a voinţei poporului coreean că este gata să se răzbune împotriva inamicilor dacă acestea îl provoacă şi face parte din contramăsurile faţă de ameninţările şi sancţiunile impuse de forţele ostile conduse de SUA”, se arată într-o declaraţie a regimului de a Phenian.

Preşedintele SUA, Barack Obama a anunţat că acţiunea Phenianului va avea „consecinţe serioase”.

De asemenea, preşedintele sud-coreean Park Geun-hye a declarat despre liderul de la Phenian, Kim Jong UN, că dă dovadă de „nechibzuinţă maniacală” în efortul de obţinere a armelor nucelare, ignorând complet cererile comunităţii internaţionale.

Coreea de Nord a efectuat vineri cel de-al cincilea şi cel mai puternic test nuclear de până acum, au declarat autorităţile de la Seul după ce seismografele au înregistrat un cutremur de suprafaţă având epicentrul în apropierea instalaţiei nucelare a Phenianului, scrie Reuters online.

Consiliul Naţional de Securitate al Statelor Unite a comunicat că monitorizează situaţia în coordonare cu partenerii din regiune.

Autorităţile militare sud-coreene au anunţat că amploarea şocului seismic indică o explozie cu o putere estimată de 10 kilotone, acesta fiind cel mai puternic test nucelar efectuat până acum de regimul de la Phenian.

Testul coincide cu aniversarea a 68 de ani de la fondarea Coreei de Nord şi are loc la doar câteva zile după reuniunea liderilor G20 în China.

Phenianul este vizat de un amplu regim de sancţiuni impus de Consiliul de Securitate al ONU după primul test nuclear nord-coreean, care a avut loc în anul 2006.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase