Home » D:News » Cercetătorii ruşi asediaţi de 10 urşi polari au reuşit să scape

Cercetătorii ruşi asediaţi de 10 urşi polari au reuşit să scape

Cercetătorii ruşi asediaţi de 10 urşi polari au reuşit să scape
Publicat: 16.09.2016
O navă a transportat către echipa de la staţia meteorologică din Arctica câini şi rachete semnalizatoare, pentru a-i scăpa de cei 10 urşi care i-au ţinut captivi timp de două săptămâni.

Cercetătorii ruşi au reuşit să gonească urşii polari care au asediat staţia meteorologică de pe insula din Oceanul Arctic  şi care i-au ţinut captivi două săptămâni.

O navă din apropiere a reuşit să ajungă la insulă şi să le aducă cercetătorilor câini de pază şi rachete semnalizatoare pentru a scăpa de urşi, a declarat un reprezentat al Sevigdromet, reţeaua de monitorizare de stat.

Cinci cercetători de la staţia meteorologică de pe insula Troynoy din marea Kara din nordul Siberiei au fost inconjuraţi de 10 urşi polari şi puii lor la sfârşitul lunii august.

Cele cinci persoane au ieşit afară cu rachete semnalizatoare pentru a-i speria pe prădători. Vassiliy Shevchenko a declarat că proviziile vor ajunge într-o lună, însă nava amiral a flotei de cercetare ruseşti, Akademik Tryoshinikov, a trecut prin apropierea insulei. În afară de rachete de semnalizare, cercetătorii au primit sirene eletronice şi arme de foc. Aceştia au fost instruiţi să plece în perechi pentru mai multă siguranţă.

Sursa: The Guardian

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase