Home » Știință » Elon Musk anunţă marea misiune de pe Marte. Când se va lansa şi care este scopul

Elon Musk anunţă marea misiune de pe Marte. Când se va lansa şi care este scopul

Elon Musk anunţă marea misiune de pe Marte. Când se va lansa şi care este scopul
Publicat: 28.09.2016
Elon Musk este pregătit să-şi dezvăluie planul măreţ despre colonizarea planetei Marte.

Anteprenorul miliardar ce a declarat de nenumărate ori că a fondat SpaceX în 2002 în special pentru a ajuta la colonizarea planetei Marte a oferit noi detalii despre planeta roşie, prin intermediul postărilor de pe Twitter şi din cadrul conferinţelor şi al interviurilor.

Recent, acesta a anunţat că SpaceX doreşte să lanseze prima sa misiune pe Marte în mai puţin de doi ani, în mai 2018. Potrivit acestuia, sonda fără echipaj uman,  Dragon, va ateriza pe Marte pentru a testa sistemul de aterizare, precum şi alte tehnologi de care misiunile ce vor implica echipaj uman vor avea nevoie.

Cele mai nesigure sunt ,,retropropulsoarele supersonice”, cu ajutorul cărora Dragon va încetini atunci când va intra în atmosfera marţiană. Însă dacă testele vor avea succes, Dragonul Roşu va fi doar începutul misiunilor pe Marte ale companiei SpaceX.

,,Ceea ce spun este că am stabilit un traseu cu marfă către Marte,” a declarat Musk. ,,Va fi o rută sigură ce va avea loc o dată la 26 de luni. Va fi precum o staţie de tren, dacă cercetătorii o vor considera sigură o vor alege, deoarece va fi mult mai ieftină decât alte mijloace de acest gen existente astăzi,” a adăugat el.

În 2020, compania plănuieşte să lanseze o capsulă Dragon fără echipaj uman utilizând două rachete Falcon. În 2022 capsula va fi lansa fără echipaj, dar cu alte scopuri, aceasta va construi arhitectura coloniei SpaceX de pe Marte pe care Musk l-a botezat recent Sistem de Transport Interplanetar (SIT).

Musk a afirmat că doreşte prin intermediul SIT să transporte pe Marte mai multe persoane. Însă planurile sale sunt mult mai ambiţioase. Acesta doreşte să realizeze un aşezământ permanent care să fie utilizabil atunci când Pământul nu va mai putea fi locuit.

Aşa arată noul Sistem de Transport Interplanetar:

Sursa: Space

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase