Home » D:News » Riscul la care te expui atunci când stai mult prea aproape de pisica ta

Riscul la care te expui atunci când stai mult prea aproape de pisica ta

Riscul la care te expui atunci când stai mult prea aproape de pisica ta
Publicat: 02.10.2016
A-ţi arăta afecţiunea faţă de pisica ta poate părea un lucru minunat, însă un studiu recent arată că îmbrăţişările sau mângâierile pe care le dăm pisicilor noastre ne-ar putea pune viaţa în pericol.

Atunci când stăm foarte aproape de frumoasele feline, le pupăm sau ne jucăm cu ele, riscăm ca acestea să ne transmită o infecţie periculoasă, care ne poate pune viaţa în pericol. Cunoscută ca „boala zgârieturii de pisică”, această infecţie poate cauza febră puternică, erupţii cutanate şi, în cazul în care aceste complicaţii se agravează, ele pot cauza chiar moartea, scrie Gândul

Infecţia se transmite de la pisică la pisică prin intermediul puricilor, iar oamenii riscă să intre în contact cu acesta prin săruturile date pisicilor sau atunci când acestea din urmă îi zgârie sau muşcă pe stăpânii lor. 

Studiile care au fost făcute la scară largă de reprezentanţi ai Centrului de Control al Bolilor din Statele Unite arată că riscul cel mai mare apare atunci când oamenii intră în contact cu pisoii sau cu pisicile fără stăpân. 

Medicii implicaţi în cercetare au fost uimiţi să descopere că aria de impact a acestei boli este mult mai mare decât se aşteptau. 

Ei au lansat un avertisment şi în ceea ce-i priveşte pe stăpânii de pisici, sfătuindu-i să se spele pe mâini după fiecare joacă cu pisica lor şi să evite orice fel de contact între aceasta şi pisicile fără stăpân. 

Studiul a fost realizat pe o perioadă de opt ani şi a urmărit peste 13.000 de cazuri de îmbolnăviri, stabilind o incidenţă a acestei boli de 4,5 cazuri la 100.000 de oameni. Dintre acestea, o parte s-au sfârşit tragic, cu moartea pacientului. 

Riscul de a intra în contact cu această infecţie este mai mare în cazul celor care locuiesc în ţări în care temperaturile sunt mai ridicate. Acest lucru are legătură cu procesul de înmulţire a puricilor, care este mai intens în aceste zone. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi nouă ani sunt cea mai expusă categorie a populaţiei. Astfel, părinţii sunt sfătuiţi să nu îi mai lase pe copii să sărute pisicile sau să se joace cu ele într-un mod violent care le-ar putea determina pe acestea să îi zgârie pe cei mici. 

Puricii apar, în general, în zilele călduroase şi umede de vară, iar cel mai eficient mod de evitare a acestui risc este protejarea felinelor de purici prin toate metodele existente în acest sens – zgardă antipurici, fiolă sau pudră împotriva paraziţilor.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase