Home » D:News » Peste 40.000 de vizitatori curioşi au sărbătorit Noaptea Cercetătorilor în România – GALERIE FOTO

Peste 40.000 de vizitatori curioşi au sărbătorit Noaptea Cercetătorilor în România – GALERIE FOTO

Peste 40.000 de vizitatori curioşi au sărbătorit Noaptea Cercetătorilor în România – GALERIE FOTO
Publicat: 06.10.2016
15 oraşe din România au găzduit simultan vineri, 30 septembrie 2016, demonstraţiile şi prezentările specialiştilor în diverse domenii de cercetare, prin activiăţi ştiinţifice şi distractive dedicate, cu scopul de a atrage atenţia generală asupra frumuseţii acestor domenii mai puţin accesibile publicului larg.

Evenimentele principale au avut loc la Bucureşti, Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Constanţa, Cugir, Deva, Galaţi, Oradea, Piatra Neamţ, Suceava, Târgovişte, Tulcea şi Zalău, alături de două oraşe cu evenimente conexe: Sibiu şi Iaşi.

Galerie foto

vezi galeria
11 foto

În majoritatea oraşelor s-au implicat centrele educativ-culturale, instituţiile active la nivel local, precum Poliţia Română şi Inspectoratele Şcolare, urmând ca pe viitor, ziua dedicată cercetării să se extindă în mai multe centre urbane din România.

La nivel european, ediţia din acest an s-a desfăşurat în peste 250 de oraşe şi a încântat milioane de oameni, având misiunea generală de a creşte numărul persoanelor implicate în cercetare şi de a creşte receptivitatea societăţii la demonstraţiile cultural-ştiinţifice. Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie şi îşi propune să arate ce înseamnă să fii cercetător în zilele noastre, primul eveniment din serie fiind organizat în 2005.

Pe termen lung, evenimentul atrage noile generaţii către munca de cercetare şi activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene, şi creşte respectul publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor.

Pentru ediţia 2017, Noaptea Cercetătorilor organizată în România va deschide în primăvară procedurile de înscriere pentru expozanţi, parteneriate şi sponsorizări pentru dezvoltarea proiectului. Instituţiile interesate de implicare la nivel local şi naţional sunt rugate să trimită un email către adresa [email protected].

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase