Home » D:News » Chinezii s-au ambiţionat şi construiesc cel mai mare avion spaţial. Care este rolul lui

Chinezii s-au ambiţionat şi construiesc cel mai mare avion spaţial. Care este rolul lui

Publicat: 11.10.2016
În întreaga lume, companiile doresc să construiască avioane care pot transporta pasagerii la limita dintre spaţiu şi atmosfera terestră. La fel este şi în cazul Chinei, care doreşte să se implice în turismul spaţial.

Noul avion ar putea conduce până la 20 de pasageri la marginea spaţiului, numărul acestora fiind mult mai mare faţă de alte proiecte de acest gen. China Academy of Launch Vehicle Technology din Beijing a proiectat un avion spaţial simplu, dintr-o bucată, al cărui model a fost realizat pentru a transporta mai mulţi oameni, conform cercetătorului Lui Haiquang. 

Însă, proiectul academiei are parte de competiţie, nume mari precum Virgin Galactic, care deţine avioanele spaţiale SpaceShipTwo, doreşte să furnizeze călătorii către limita spaţiului pentru şase persoane în cadrul fiecărei curse. 

XCOR propune vehiculul Lynx care va conduce spre spaţiu o singură persoană care va sta alături de pilot. Capsula spaţială suborbitală a Blue Origin susţine că va transporta şase turişti. Însă Han Pengxin, din cadrul China Academy of Launch Vehicle Technology, împreună cu colegii săi, consideră că cererea va fi foarte mare din partea consumatorilor, aşadar aceştia doresc să construiască o navă mult mai mare. 

,,Din ce în ce mai multe persoane sunt interesate de experienţa zborului în spaţiu,” a declarat echipa din cadul academiei. 

Aceştia au proiectat o rachetă cu aripi care decolează cu ajutorul propriei sale puteri, fapt ce o deosebeşte de SpaceShipTwo care trebuie cărată până la o anumită altitudine. 

,,Testele vor fi finalizate până la sfârşitul următorilor doi ani,” a declarat Han. Costul unei astfel de călătorii va fi între 200.000 şi 250.000 de dolari 

Sursa: New Scientist

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase