Home » Istorie » Misterul ,,Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul de acum 250.000 de ani cu origini ,,extraterestre”

Misterul ,,Călcâiului de la Aiud”, descoperit în România, obiectul de acum 250.000 de ani cu origini ,,extraterestre”

Publicat: 22.10.2016
Descoperirea impresionată de la Aiud a stârnit controverse atât în ţară cât şi în străinătate. Sursa de provenienţa ,,Călcâiului de la Aiud'' rămâne încă un mister.

În 1973, pe malul Mureşului, într-o carieră de pietriş au fost descoperite trei obiecte învelite în pietriş întărit. Experţii chemaţi atunci la faţa locului au afirmat că două dintre corpuri erau fosile de oseminte provenite de la mastodonţi vechi de aproximativ 1.000.000 de ani, în timp ce al treilea părea a fi arma pe care oamenii primitivi ar fi folosit-o pentru a ucide animalele. 

După analizele de laborator de la Institutul de Fizică Atomică din Măgurele, cercetătorii au afirmat că aliajul era compus din 90% aluminiu, staniu şi alte 11 materiale. Aceleaşi specificaţii au fost descoperite de către inginerii din Baia Mare şi de experţii de la ,,Alro” Slatina.

Învelit într-un strat gros de 10 cm de pietriş solidificat, obiectul a fost datat iniţial ca fiind de acum 100.000 de ani. Oficial, aluminiul a fost obţinut în laborator în 1825 de către fizicianul şi chimistul Hens Christian Orsted, iar producerea sa pe cale industrială la scară largă a început în 1883. Un alt factor ce adânceşte misterul aliajului este stratul de oxid de aluminiu depus pe suprafaţa acestuia. În general obiectele de aluminiu oxidează în profunzime după un timp îndelungat, iar grosimea stratului protector descoperit pe aliaj era de aproximativ jumătate de centimetru, aşadar vechimea era cu mult mai mare de 100 de ani.

O bucată din ,,călcâiul de la Aiud” a fost trimisă, peste ani, la Lausanne, în Elveţia, pentru a fi datată cu carbon 14.  Cercetătorii de la Laussane au afirmat că obiectul ar avea o vechime de 250.000 de ani.

,,Acesta are o lungime de 20 de centimetri şi o grosime de 7 centimetri, iar pe parţile laterale obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate. Fapt ce sugerează că obiectul a făcut parte dintr-un sistem funcţional,” a precizat pentru Descoperă George Cohal, director executiv în cadrul Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neindentificate (ASAFN)

Originile ,,extraterestre” ale obiectului

În decursul anilor, au existat nenumătare ipoteze despre sursa de provenienţă a ,,călcâiului de la Aiud”.  

Unii cercetători consideră că ovalitatea aliajului şi golul cilindric din partea din spate ar putea dovedi că obiectul face parte dintr-o navă spaţială extraterestră. Misterul obiectului este conferit de faptul că este un aliaj de provenienţă manufacturală, şi nu naturală, proces inexistent pe Pământ acum 250.000 de ani. 

Directorul executiv al ASFAN, George Cohan a mai spus că: ,,Există mai multe ipoteze privind sursa de provenienţă a obiectului, nu se poate confirma sau infirma posibilitatea sursei de provenienţă extraterestră”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase