Home » D:News » Camionul care se conduce singur al Uber a făcut prima livrare: 50.000 de cutii de bere. VIDEO

Camionul care se conduce singur al Uber a făcut prima livrare: 50.000 de cutii de bere. VIDEO

Camionul care se conduce singur al Uber a făcut prima livrare: 50.000 de cutii de bere. VIDEO
Publicat: 28.10.2016
În urmă cu doar două luni, Uber a cumpărat un start-up, Otto, a cărui activitate era producerea unor camioane care se conduc singure. În această săptămână un camion autonom realizat de Otto a făcut prima livrare: 50.000 de cutii de bere Budweiser.

Camionul alb, cu roţi de 18 şi hardware şi software Otto de 30.000 de dolari, a făcut livrarea de 120 de mile în Colorado Springs pe modul autonom de-a lungul Interstate 25, relatează futurism.com.

Potrivit Wired, camionul a plecat de la fabrica de bere din Fort Collins şi de îndată ce a intrat în Interstate 25, conducătorul auto Walt Martin a apăsat butonul „engage” şi a părăsit scaunul. Camionul s-a condus singur de acolo.

Co-fondatorul Otto Lior Ron este încrezător că în viitor camioanele vor putea merge pe oriunde. Versiunea actuală funcţionează strict pe autostradă, acolo unde nu sunt pietoni sau alţi factori care îngreunează deplasarea. 

„În următorii ani vom continua să dezvoltăm tehnologia, în aşa fel încât camioanele vor fi gata să facă faţă oricărei situaţii pe drum”, a declarat acesta.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase