Home » D:News » Londra este cea mai scumpă capitală europeană şi pe locul 3 în lume. Supriză în cazul Bucureştiului

Londra este cea mai scumpă capitală europeană şi pe locul 3 în lume. Supriză în cazul Bucureştiului

Londra este cea mai scumpă capitală europeană şi pe locul 3 în lume. Supriză în cazul Bucureştiului
Publicat: 01.11.2016
Un nou top al capitalelor europene în funcţie de costul traiului zilnic a fost făcut public de Eurostat. Statistica este alcătuită în funcţie de coeficientul primit de fiecare capitală în parte şi nu este lipsită de surprize, în special în ceea ce ne priveşte pe noi, românii.

Londonezii sunt europenii care plătesc cel mai mult în fiecare lună pentru a-şi putea asigura traiul zilnic. Capitalei Marii Britanii i-a fost stabilit un coeficient de 166,9. În top trei se mai situează Copenhaga (Danemarca) şi Stockholm (Suedia). 

Londra nu doar că este cea mai scumpă capitală din Europa, ci ocupă locul al treilea la nivel mondial. 

Între aspectele care au fost luate în calcul în stabilirea acestui coeficient se numără costul transportului public, costurile utilităţilor sau costurile alimentelor. În ceea ce priveşte transportul, Londra este a doua cea mai scumpă capitală din lume în ceea ce priveşte preţul pe care locuitorii îl plătesc lunar pentru a călători în interiorul metropolei. De asemenea, capitala britanică se situează pe locul al treilea în lume în ceea ce priveşte costul utilităţilor. 

La polul opus, de cel mai scăzut cost al traiului lunar beneficiază locuitorii din Sofia, capitala Bulgariei, care are un coeficient de 52,1. Bulgarii sunt urmaţi de locuitorii capitalei României, Bucureşti şi de cei ai Budapestei (Ungaria).  

Sursa: Gândul

Citeşte şi:

Călător pe Dunăre cu Opel, ziua 5. Cele 5 capitale dunărene ale Imperiului

Surpriză plăcută: bucureştenii merg în proporţie de 36% la teatru, într-un procent similar cu londonezii şi parizienii

Valentine’s Day: Staţiunile preferate Sf. Valentin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase