Home » Lumea digitală » A apărut primul robot-valet care parchează maşinile

A apărut primul robot-valet care parchează maşinile

Publicat: 02.11.2016
Dacă, vreodată, te-ai confruntat cu o manevrare dificilă a maşinii în locuri strâmte, această problemă va avea o rezolvare.

Un nou sistem îi permite unui robot să parcheze sau să manevreze maşina în locul tău. Tot ce trebuie să faci este să laşi maşina într-un loc accesibil din faţa unei clădiri, iar robotul o va prelua şi o va parca regulamentar şi eficace.

Parcarea automată poate dubla sau chiar tripla numărul de spaţii de parcare pe care un garaj convenţional le poate găzdui şi, de asemenea, elimină nevoia rampelor. Acest demers poate creşte numărul locurilor de parcare, fiind folosite o mulţime de dispozitive orizontale şi verticale ce au rolul de a depozita şi de a include cât mai multe maşini. Unitronics Systems au instalat deja robotul-valet în câteva clădiri de apartamente din Statele Unite şi a deschis cea mai recentă înteprindere în Hoboke, New Jersey.

În această situaţie, folosirea unui sistem automat de parcare în favoarea parcării convenţionale oferă echipei de design o mai mare flexibilitate a amenajării. „Garajele tradiţionale reprezintă o folosire ineficientă a spaţiului şi a resurselor”, explică Unitronics. Acest sistem oferă posibilitatea dublării sau chiar a triplării numărului de locuri de parcare. Şoferul parchează maşina, coboară, pur şi simplu, din ea, şi prezintă un card ( cei care locuiesc în acele clădiri au un card specific) sau cumpără un tichet special de la un chioşc aflat în interiorul clădirii. Ulterior, robotul preia maşina şi se îndreaptă către cel mai apropiat loc de parcare.

Sursa: Daily Mail

Citeşte şi:

Parcare unică în România. Poate fi mutată oriunde, chiar şi în cele mai aglomerate zone

Formula locului de parcare perfect. Cum ar trebui acesta să fie realizat

Autorităţile din Finlanda şi-au propus să renunţe la automobile în maximum zece ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase