Home » D:News » Ritualurile de înfrumuseţare ale turcoaicelor ascund secretul tenului perfect

Ritualurile de înfrumuseţare ale turcoaicelor ascund secretul tenului perfect

Ritualurile de înfrumuseţare ale turcoaicelor ascund secretul tenului perfect
Publicat: 05.11.2016
Este bine ştiut faptul că turcoaicele sunt printre femeile cu cel mai frumos şi curat ten din lume. Probabil că este vorba şi despre o trăsătură genetică a lor, însă cu siguranţă ele sunt ajutate şi de anumite produse pe care le folosesc.

Unul dintre motivele pentru care turcoaicele au pielea mereu întinsă şi mătăsoasă este apa de trandafiri. Ele o pulverizează pe faţă în fiecare dimineaţă. Apa de trandafiri este un tonifiant natural şi oferă pielii o strălucire aparte.

Aceasta poate fi preparată foarte uşor chiar în propria casă: puneţi la macerat o mână de petale de trandafiri, într-o jumătate de pahar de apă. Lăsaţi-le la macerat de seara până dimineaţa, apoi filtraţi lichidul. Separat, turnaţi o jumătate de pahar de apă clocotită, peste o mână de petale de flori, lăsaţi-le la infuzat 20 de minute, apoi strecuraţi. Combinaţi infuzia cu maceratul şi veţi obţine apă proaspătă de trandafiri, care rezistă la frigider, nu mai mult de 3 zile.

Un alt secret al doamnelor din Turcia sunt cojile de fructe şi legume. Ele îşi masează pielea cu cojile fructelor sau legumelor pe care le au la îndemână. Acestea exfoliază şi alimentează pielea cu vitamine. Puteţi folosi şi coji de avocado, de castraveţi, piersici, dar şi de portocale, lămâi, grapefruit.

Iaurtul turcesc este renumit pentru gustul său, însă acesta nu este folosit de turcoaice doar în prepararea mâncărurilor. Ele îşi aplică pe faţă o mască din iaurt, amestecat cu puţin suc de lămâie, pentru a-şi hrăni şi a-şi întineri pielea.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase