Home » D:News » Dumitru Prunariu, la Round Table Bucureşti

Dumitru Prunariu, la Round Table Bucureşti

Dumitru Prunariu, la Round Table Bucureşti
Publicat: 04.11.2016
Marţi, 8 noiembrie 2016, de la ora 19.00, în Studioul de Operă şi Multimedia din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (Strada Ştirbei Vodă nr. 33), seria evenimentelor moderate de muzicologul Valentina Sandu – Dediu va continua cu o nouă ediţie dedicată lui Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu este singurul român care a călătorit în spaţiu. Organizatorii au pregătit şi la această ediţie intervenţii artistice live, prin prezenţa formaţiei de jazz New Landscape: Ana Maria Galea – voce, Daniel Csikos – pian, cu participarea lui Emil Bîzgă – trompetă. Seara de marţi se va încheia printr-o invitaţie la degustare de vinuri oferită de Domeniile Sâmbureşti, în prezenţa somelierului Istvan Pentek. Proiectului Round Table Bucureşti i s-a alăturat, de asemenea, în acest sezon, Aqua Carpatica, în susţinerea promovării artiştilor români.

Intrarea la eveniment este liberă, în baza invitaţiei solicitate la adresa [email protected],

Întâlnirea va fi transmisă în direct pe www.EnjoyTV.ro.

Scena rotundă de la Conservator va găzdui pentru publicul bucureştean (şi din mediul online) încă un eveniment, marcând finalul Sezonului al treilea Round Table Bucureşti cu o ediţie surpriză faţă de primele opt anunţate în septembrie, avându-l invitat pe Marian Timofti, unul dintre cei mai cunoscuţi profesionişti ai industriei de vinuri din România. Finalul de sezon va avea loc marţi, 15 noiembrie 2016, de la ora 19:00.

Dumitru Prunariu este pasionat de zbor din totdeauna. Copil fiind, îşi dorea să devină constructor de aparate de zbor. În Braşov, oraşul său natal, mergea frecvent la cursuri de aeromodelism unde construia modele de planoare, iar la 17 ani a dobândit un premiu la Concursul de creaţii tehnice „Minitehnicus”.

În 1976 a absolvit Facultatea de Inginerie Aerospaţială din cadrul Universităţii „Politehnica” din Bucureşti, cu specializarea „Inginerie aeronautică”. În anul 1991 a absolvit cursul pentru cadre superioare din cadrul Institutului Internaţional de Formare şi Management pentru Aviaţie din Montreal. Din 1999 este Doctor inginer al Institutului de Aviaţie din Bucureşti în specialitatea „Dinamica sistemelor aerospaţiale”.

La 14 mai 1981, în cadrul programului spaţial „Intercosmos”, Dumitru Prunariu a participat la misiunea „Soiuz 40”, devenind primul şi, până în prezent, singurul român care a zburat în spaţiu.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase