Home » D:News » Care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe

Care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe

Care este diferenţa dintre ouăle maro şi cele albe
Publicat: 12.11.2016
Există o diferenţa între ouăle de culoarea maro şi cele albe care să se regăsească nu doar la nivelul culorii?

Cei de la Today I Found Out au încercat să explice acest lucru şi, mai mult, să evidenţieze care sunt diferenţele clare, care depăşesc spectrul cromatic, între ouăle de culoarea maro şi cele albe.

Mulţi sunt de părere că ouăle maro conţin mai mulţi nutrienţi decât cele albe, dar şi că ouăle albe sunt bune pentru gătitul prăjiturilor. Însă, adevărul este că ambele au acelaşi număr de nutrienţi.

Ideea conform căreia ouăle maro sunt mai bune a cunoscut o dezvoltare fulminantă pentru că în Statele Unite acestea au un preţ mai ridicat decât cele albe, dar aceasta este doar o metodă de marketing, pentru a induce ideea că un anumit produs este mai bun decât altul. Mai mult, au un preţ mai ridicat pentru că sunt mult mai consumate decât cele albe.

Cu toate că există teoria conform căreia găinile care au un penaj mai colorat, precum cel roşiatic, fac ouă maro, mai închise la culoare, acesta nu este un adevăr general. Esenţa acestei idei se regăseşte în faptul că acestea au nevoie de mai multă hrană şi au o constituţie mai solidă, tocmai de aceea ouăle produse de acestea sunt mai colorate. Ouăle de culoare albă încep să fie din ce în ce mai populare în supermarketuri, căci găinile de la care provin nu trebuiesc hrănite atât de mult precum celelalte. De aceea, acestea au un preţ mai mic.

Însă, s-a vehiculat ideea conform căreia există o diferenţă în ceea ce priveşte gustul acestora, considerându-se că cele maro sunt mai gustoase, de aceea sunt şi mai scumpe, însă este un mit. Ceea ce determină gustul unui ou este alimentaţia găinii, tocmai de aceea există posibilitatea ca ouăle produse de găinile care sunt crescute la curte să fie mult mai gustoase faţă de cele din comerţ, căci cele din urmă sunt produse în urma intereselor comerciale, la scară largă. Tocmai de aceea, aici este cheia care explică această diferenţă.

Sursa: Curiosity

Citeşte şi:

Cat de des intalnim oua cu dublu galbenus?

Gaina care face oua verzi de Paste

De ce fac unele găini ouă albastre?

Cele mai spectaculoase ouă din lume: ce pasăre depune aceste ouă uimitoare?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase