Home » D:News » Oraşul în care trecerile de pietoni sunt pavate cu cristale Swarovski şi vedetele merg cu autobuzul

Oraşul în care trecerile de pietoni sunt pavate cu cristale Swarovski şi vedetele merg cu autobuzul

Oraşul în care trecerile de pietoni sunt pavate cu cristale Swarovski şi vedetele merg cu autobuzul
Publicat: 13.11.2016
În ciuda faptului că se află în inima Europei, Elveţia a avut dintotdeauna un aer misterios. Există numeroase aspecte care fac această ţară apreciată de către localnici şi turişti, printre care apa extrem de limpede şi curată, încrederea şi siguranţa în transportul public sau regulile stricte în ceea ce priveşte procesul de reciclare.
Dat fiind faptul că unul dintre cele mai populare produse de export ale elveţienilor sunt ceasurile, nu e surprinzător faptul că punctualitatea reprezintă o caracteristică de bază a acestei naţiuni, la un mod care îi uimeşte plăcut pe turişti.
„Poţi să-ţi plănuieşti un întreg itinerariu bazat pe transportul public şi poţi fi sigur că se va respecta întru totul”, a scris Thierry Blancpain, un turist în cadrul unui forum cu impresii despre Elveţia. „Am avut un plan ce includea o schimbare de tren, intervalul fiind de două minute, şi totul a decurs conform orarului”.
 
Am călătorit în multe ţări de-a lungul Europei sau SUA, dar nu am întâlnit nicăieri o asemenea acurateţe”, a adăugat acesta. De fapt, transportul public este atât de sigur şi curat, încât este folosit uneori şi de vedete. „Politicienii cu funcţii înalte folosesc de multe ori transportul public” spune Thierry Blancpain. „Cu câţiva ani în urmă am stat în tren lângă unul dintre cei şapte membri ai consiliului federal al Elveţia, o funcţie apropiată de cea a unui ministru”, adaugă el, conform Business Magazin.
 
Pe de altă parte, aici, chiar şi mersul pe jos are un statut special. De exemplu, în oraşul Berna trecerile de pietoni sunt împodobite cu un element deosebit –  pietre Swarovski.
 
Citeşte continuarea în Business Magazin!
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase