Home » D:News » O plajă populară din Italia reprezintă un real pericol pentru cei care aleg să o viziteze, căci numărul victimelor este în continuă creştere

O plajă populară din Italia reprezintă un real pericol pentru cei care aleg să o viziteze, căci numărul victimelor este în continuă creştere

Publicat: 11.12.2016
Uzina chimică Solvay, localizată în Rosignano Solvay, Italia, produce o multitudine de compuşi chimici precum carbonatul de sodiu, bicarbonatul peroxidul de hidrogen, cloritina. Însă, cele mai fabricate sunt carbonatul de sodiu şi soda calcinată, obţinută în urma clocotirii dioxidului de carbon în interiorul unei soluţii realizate din apă sărată şi amoniac, proces cunoscut sub denumirea de Procesul Solvay, care a fost inventat de către însuşi Ernest Solvay , iar acum această metodă este folosită în întreaga lume.

Acest proces lasă în urmă o mixtură de clorură de calciu şi calcar ca produse secundare, pe care compania le aruncă, repetat, în apa mării, căci această fabrică se află în apropierea unei plaje, iar consecinţa este vizibilă: apa capătă o culoare albă care oferă un aspect nemaiîntîlnit, dar care este, de fapt, doar o iluzie. Alături de aceşti compuşi se regăsesc şi substanţe toxice, precum mercurul, arsenicul, cromul, arsenicul şi plumbul, care sunt deosebit de periculoase în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor. Potrivit unui raport al Programului de Mediu al Naţiunilor Unite, această plajă este inclusă în lista celor mai poluate plaje ale Mării Mediterane.

Sursa: Alessandro Scarcella/Flickr

Între anii 2008 şi 2010, în oraş a fost înregistrată o rată mortalităţii mai ridicată decât procentul regional existent în acea perioadă, crescând cu 2,2% în cazul bărbaţilor şi cu 8,3% în cazul femeilor. Mai mult, nu există avertismente pentru cei care doresc să facă baie în mare, ci dimpotrivă, Spiagge Bianche este considerată una dintre atracţiile turistice din Italia. Astfel, mediul înconjurător, apa şi miile de oameni continuă să aibă statutul unor victime.

Sursa: Simone Girlanda/Flickr

Sursa: Amusing Planet

Citeşte şi:

Cel mai poluat oraş din lume. Beijingul nu se află nici în top 50 – FOTO

Poluarea ar putea face datarea arheologică a obiectelor imposibilă

Existenţa „satelor de canceroşi” a fost recunoscută oficial

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase