Home » D:News » US Air Force a lansat un satelit avansat care facilitează comunicarea militară

US Air Force a lansat un satelit avansat care facilitează comunicarea militară

US Air Force a lansat un satelit avansat care facilitează comunicarea militară
Publicat: 10.12.2016
U.S. Air Force a lansat noua piesă a constelaţiei de comunicare prin satelit.

Satelitul, care are denumirea de  Wideband Global SATCOM-8, este al optulea membru al sistemului menţionat anterior, iar acesta, care se bazează pe 10 nave spaţiale, reprezintă stâlpul de susţinere al comunicării globale militare prin satelit a Statelor Unite.

„WGS permite o comunicare flexibilă şi de calitate între soldaţi, cu ajutorul sistemelor de control. De asemenea, este posibilă şi comunicarea între partenerii internaţionali”, a fost afirmaţia oficială a Forţelor Aeriene ale SUA. Partenerii internaţionali sunt Australia, Canada, Danemarca, Luxemburg, Olanda şi Noua Zeelandă.

Acest satelit, construit de către Boeing, a fost plasat în orbita geostaţionară care se află la o distanţă de 35.890 km faţă de suprafaţa Pământului şi planează deasupra unei singure zone a acestuia timp de 24 de ore, un timp favorabil pentru sateliţii de comunicare, pentru că pot fi în contact cu echipamentul de pe suprafaţa Pământului. Acesta poate suporta transmisii de 8 gigabiţi pe secundă.

Sateliţii anteriori de acest tip au fost lansaţi în octombrie 2007, aprilie 2009, decembrie 2009, ianuarie 2012, mai 2013, august 2013 şi iulie 2015, iar următorii urmează să apară până în anul 2018, potrivit Forţelor Aeriene.

Sursa: Space

Citeşte şi:

Nanosatelit de marimea unui Rubicub va fi lansat de NASA pe orbita

Un roi de mini-sateliti artificialii va supraveghea Terra

Internet de pe orbita, pentru europeni

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase