Home » D:News » Protest inedit în România împotriva tăierilor ilegale de pădure

Protest inedit în România împotriva tăierilor ilegale de pădure

Protest inedit în România împotriva tăierilor ilegale de pădure
Publicat: 13.12.2016
Nouă membri ai comunităţii de-clic s-au costumat în animale sălbatice şi au vizitat 2 magazine de bricolaj care comercializează lemn de la Schweighofer. În semn de protest, dar şi pentru a boicota vânzarea de lemn ilegal.
Deghizaţi în urşi, lupi şi iepuri, activiştii au îndemnat cumpărătorii să nu mai cumpere lemn de provenienţă ilegală de la Schweighofer. Clienţii magazinelor au putut citi motivele protestului pe pancartele purtate de activişti: “Nu mai vindeţi lemn ilegal” sau “Pădurea e a noastră” şi pe fluturaşii informativi distribuiţi cu această ocazie. Filmul acţiunii poate fi vizionat aici: FSC
 
“Toate magazinele de bricolaj din România vând lemn de la Schweighofer. Clienţii lor nu ştiu că lemnul pe care îl cumpără din magazine provine din tăieri ilegale. Din acest motiv, ne-am decis să ne costumăm în animale sălbatice, primele afectate de defrişări, şi să discutăm cu ei. Magazinele au toate motivele să renunţe la produsele Schweighofer, însă ezită să facă acest pas în lipsa unei reacţii ferme a cumpărătorilor. Puterea stă în mâinile noastre să-i convingem pe Arabesque, BricoDepot, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin să nu mai vândă produse Schweighofer ” a declarat Raluca Veştemeanu, campaigner de-clic.
 
Acţiunea de protest vine la scurt timp după finalizarea anchetei interne a Forest Stewardship Council. În iunie 2016, FSC a suspendat această certificare către Schweighofer şi a demarat o anchetă internă. Aceasta a concluzionat că există „dovezi clare şi convingătoare” că Holzindustrie Schweighofer a fost implicat în numeroase ilegalităţi în ce priveşte exploatarea şi comercializarea lemnului în România. Board-ul FSC a cerut remedierea acestor probleme până pe 10 februarie 2017. În caz contrar, certificatul FSC, care facilitează accesul pe piaţa internaţională, va fi retras definitiv.
 
Comunitatea de-clic continuă campania de boicot a produselor Schweighofer, cere Forest Stewardship Council să retragă certificarea firmei, iar magazinelor de bricolaj din România să se dezasocieze definitiv de această firmă şi practicile ei ilegale. Petiţia adresată FSC poate fi semnată aici: FSC
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase