Home » D:News » TOP Cele mai populare piese muzicale în căutările pe Google din 2016

TOP Cele mai populare piese muzicale în căutările pe Google din 2016

TOP Cele mai populare piese muzicale în căutările pe Google din 2016
Publicat: 16.12.2016
Anul acesta, oamenii din lumea largă au fost nostalgici după legendele dispărute.

Melodia „Fomation”, lansată de starul pop Beyonce este pe prima poziţie în topul celor mai căutate piese pe Google în 2016. Pe poziţia a doua se regăseşte piesa „Purple Rain”, lansată de Prince în 1984, informează BBC.

Beyonce a câştigat la gala MTV Video Music Awards opt premii, inclusiv pentru „Videoclipul anului” şi „Cel mai bun videoclip pop” pentru piesa „Formation”, care se regăseşte pe albumul cinematografic „Lemonade”.

„Lemonade”, cel de-al şaselea album al lui Beyoncé, a fost lansat în data de 23 aprilie 2016. Odată cu albumul, a fost lansat şi filmul documentar cu acelaşi titlu. Regizat de Jonas Åkerlund, Dikayl Rimmasch şi Beyonce Knowles, filmul prezintă numeroase ipostaze ale lui Beyoncé, de la numere de dans realizate în studio, la secvenţe filmate în America de Sud, secvenţe urbane pe timp noapte, imagini de arhivă şi filme realizate în familie.

Filmul, precum şi melodiile de pe noul album care este şi al doilea album vizual al artistei, tratează idei complexe despre rasă, sex, putere, căsătorie, infidelitate, experienţa femeilor de culoare din America, creşterea copiilor.

Albumul a fost inspirat de mişcarea Black Lives Matter. Mamele lui Trayvon Martin (Sybrina Fulton), Michael Brown (Lesley McFadden) şi Eric Garner (Gwen Carr) apar în film alături de fotografiile fiilor lor decedaţi. Melodiile de pe noul album „Lemonade” au influenţe din numeroase genuri muzicale: pop, R&B, blues, rock, soul, funk.

În film, Beyonce a preluat pasaje din poeziile scriitoarei anglo-somaleze Warsan Shire. Pe de altă parte, diva pop s-a inspirat din propriile tribulaţii sentimentale. Bineînţeles, este vorba de relaţia complicată cu Jay Z. Unele cântece dezvăluie frust şi provocator infidelităţile soţului ei. Mai mult, Bezonce trece drama personală prin filtrul vitregiei colective: experienţele şi suferinţele femeilor afro-americane.

Pe poziţia a doua în topul Google este „Purple Rain”, melodia lui Prince. Cântăreţul american Prince Rogers Nelson s-a stins din viaţă pe 21 aprilie, la vârsta de 57 de ani. Megastarul a fost găsit mort în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.

Lista integrală a celor mai populare piese muzicale, în funcţie de căutările pe Google:

1) Beyonce – Formation

2) Prince – Purple Rain

3) Rae Sremmurd – Black Beatles

4) Desiigner – Panda

5) Drake – One Dance

6) DNCE – Cake by the Ocean

7) Adele – Hello

8) Ruth B – Lost Boy

9) Disturbed – Sound of Silence

10) Mike Posner – I Took a Pill in Ibiza

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase