Home » D:News » Un bărbat i-a trimis unui editor Vanity Fair un tweet cu imagini strălucitoare intermitente. Ce s-a întâmplat după

Un bărbat i-a trimis unui editor Vanity Fair un tweet cu imagini strălucitoare intermitente. Ce s-a întâmplat după

Un bărbat i-a trimis unui editor Vanity Fair un tweet cu imagini strălucitoare intermitente. Ce s-a întâmplat după
Publicat: 21.12.2016
Editorul Kurt Eichenwald de la Vanity Fair şi Newsweek a susţinut că a suferit o criză de epilepsie, după ce a primit un tweet rău intenţionat care conţinea lumini strălucitoare intermitente. Eichenwald a anunţat ulterior pe Twitter că l-a dat în judecată pe utilizatorul de Twitter.
Mesajul stroboscopic, transmis de pe un cont care a fost ulterior suspendat, afirma: „ai merita o criză de epilepsie pentru pentru ceea ce publici.”, informează BBC. La scurt timp după incident, soţia jurnalistului Eichenwald a postat pe Twitter de pe contul său un mesaj în care relata că, într-adevăr, imaginile cu lumini strălucitoare i-au provocat jurnalistului o criză de epilepsie. Incidentul a fost raportat la poliţie în Statele Unite ale Americii.

Kurt Eichenwald a scris anterior cu privire la modul în care a fost „agresat” de-a lungul timpului prin intermediul internetului. Editorul de la Vanity Fair a confirmat într-o serie de tweet-uri că va desfăşura o acţiune în justiţie împotriva persoanei responsabile de acest ultim incident. „Noaptea trecută, pentru a doua oară, o persoană deplorabilă, care ştia că sufăr de epilepsie, mi-a transmis un mesaj stroboscopic… A funcţionat”, a scris jurnalistul. „Acest lucru nu se va întâmpla din nou. Soţia mea e îngrozită. Sunt dezgustat. Tot ceea ce voi „ciripi” (cuvântul este o traducere a termenului „tweet” ce desemnează mesaje pe reţeaua Twitter în limba engleză) pentru următoarele câteva zile sunt copii ale documentelor din litigiu, rapoartele poliţiei etc.

Odată ce actele litigiului vor fi depuse în instanţă, vom cere companiei Twitter să citeze identitatea persoanei care a efectuat această hărţuire”, a adăugat Kurt Eichenwald. Stroboscopia este o metodă de cercetare a mişcărilor periodice, care constă în observarea lor la intervale de timp regulate, puţin mai mari decît perioada lor, fie prin iluminare intermitentă şi observare continuă, fie cu iluminare continuă, dar cu observare intermitentă, conform Dicţionarului explicativ al limbii române.

 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi umătoarele articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase