Home » D:News » Şoferii români şi obiceiurile lor de iarnă

Şoferii români şi obiceiurile lor de iarnă

Şoferii români şi obiceiurile lor de iarnă
Publicat: 22.12.2016
Derapajul, părăsirea oraşului în ciuda avertizărilor de vreme rea, dotarea maşinii cu lopată fac parte din tabieturile şoferilor români,conform campaniei de prevenţie şi siguranţă rutieră ”Iarna, la volan”.
Cel puţin o dată 1 din 7 şoferi români controlul maşinii, derapând pe gheaţă sau zăpadă, potrivit unui sondaj menit să reflecte gradul de informare a şoferilor cu privire la condusul pe timp de iarnă. Sondajul face parte din campania naţională de prevenţie şi siguranţă rutieră ”Iarna, la volan”, realizată de compania de asigurăi Generali România cu sprijinul Asociaţiei pentru promovarea Asigurărilor. La acest sondaj au participat 5.269 de respondenţi, din care 4.959 şoferi. Un motiv pentru rezultatul menţionat ar putea fi şi faptul că circa 3 din 10 români au plecat la drum în afara localităţii iarna, chiar dacă autorităţile emiseseră avertizări de vreme rea. Astfel, întrebaţi dacă au pierdut vreodată controlul autovehiculului pe gheaţă sau pe zăpadă, 67% dintre participanţii la sondaj au răspuns cu ”da”, reuşind însă să redreseze maşina fără niciun incident, în timp ce 4% au derapat şi în urma acestui lucru au fost implicaţi într-un accident uşor (doar cu pagube ale maşinii, fără victime).
 
De asemenea, 3 din 10 participanţi la sondaj au plecat la drum în afara localităţii iarna, chiar dacă autorităţile emiseseră avertizări de vreme rea şi recomandaseră şoferilor să nu circule. Mai mult decât atât, 8% dintre şoferi au declarat că au rămas, la un moment dat, blocaţi cu maşina în viscol, în afara localităţii, pentru câteva ore, iar 1% pentru mai mult de o zi.Cu toate acestea, în ceea ce priveşte măsurile de pregătire a maşinii pentru iarnă, şoferii români cunosc unele recomandări importante.
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase