Home » D:News » Un schit din Alpii Austriei recrutează călugări

Un schit din Alpii Austriei recrutează călugări

Un schit din Alpii Austriei recrutează călugări
Publicat: 20.01.2017
Fără apă curentă sau electricitate, dar având o vedere impresionantă asupra Alpilor, şi multe vizite ale pelerinilor: schitul austriac Saalfelden, printre ultimele din Europa centrală, caută un nou ocupant, relatează AFP.

„De la construirea sa acum peste 350 de ani, schitul Saalfelden a fost ocupat aproape în fiecare an. Dar acum nu avem succesor pentru ultimul părinte”, a declarat preotul local, Alois Moser. Cu ajutorul municipalităţii, parohia a lansat un apel la înscrieri pentru acest post-neremunerat — care nu oferă „nici apă, nici curent, dar foarte mult timp pentru rugăciune şi regăsirea de sine”.

Candidatul trebuie să ştie însă că nu va petrece mult timp singur, deoarece va primi vizita multor pelerini. Aflat la o înălţime de 1.400 metri, schitul are vedere asupra Alpilor şi regiunii Salzburg. Înălţat în cinstea Sfântului Gheorghe, schitul atrage sute de pelerini şi de excursionişti.

Ca urmare a condiţiilor de viaţă spartane, schitul este ocupat doar între lunile aprilie şi octombrie, părintele sihastru fiind liber să petreacă iarna într-un loc la alegere, a precizat preotul Alois Moser. După ce postul a fost ocupat timp de 12 luni de un călugăr benedictin, schitul Saalfelden a fost ocupat vara trecută de un preot psihoterapeut vienez, care a decis să se întoarcă la viaţa civilă după şase luni. Candidaturile pot fi depuse până de cel târziu 15 martie.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Descopera Manastirile Caldarusani si Sitaru

Incredibila auto-mumificare a calugarilor Sokushinbutsu (FOTO)

Călugării dominicani: „câinii” lui Dumnezeu

Calugarii care scriau texte biblice erau otraviti cu mercur

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase