Home » D:News » Imagini spectaculoase surprinse din spaţiu: Pământul, altfel decât îl ştim

Imagini spectaculoase surprinse din spaţiu: Pământul, altfel decât îl ştim

Publicat: 22.01.2017
Astronautul francez Thomas Pesquet a publicat pe contul său de Twitter o serie de fotografii realizate de pe Staţia Spaţială Internaţională. Unele imagini sunt de-a dreptul impresionante.
Astronautul francez Thomas Pesquet a realizat mai multe fotografii începând cu luna noiembrie a anului trecut, iar rezultatele au uimit lumea întreagă, potrivit seeker.com. De exemplu, în poza de mai jos, avem o perspectivă spectaculoasă asupra deşertului Sahara, informează Rfi
 
Deşertul Sahara, văzut din spaţiu (Sursa foto: Twitter/Thomas Pesquet)
 
Într-o altă imagine, astronautul francez a surprins oraşul său natal, Dieppe, într-o bogăţie de culori şi forme geometrice.
 
Oraşul Dieppe, văzut din spaţiu (Sursa foto: Twitter/Thomas Pesquet)
 
Tot despre forme geometrice şi simetrie este vorba şi în următoarea imagine. De această dată, e vorba de o imagine din Canada.
 
Canada, văzută din spaţiu (Sursa foto: Twitter/Thomas Pesquet)
 
O altă imagine care te lasă fără cuvinte este cea de mai jos. Nu întotdeauna, Thomas Pesquet precizează exact locul fotografiat, însă rezultatul e de-a dreptul captivant.
 
Sursa foto: Twitter/Thomas Pesquet
 
În următoarea poză, astronautul francez îşi exprimă regretul că nu a reuşit să găsească piramidele de lângă Cairo, dar se arată mulţumit cu imaginea de ansamblu a oraşului egiptean.
 
Oraşul Cairo, văzut din spaţiu (Sursa foto: Twitter/Thomas Pesquet)
 
Imaginile surprinse de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională sunt extrem de valoroase, pentru că îi ajută pe experţii de pe Pământ să vadă cum s-a modificat peisajul planetei în decursul anilor, pe fondul schimbărilor climatice.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase