Home » D:News » Bomba din gura noastră. Câte sute de specii de bacterii trăiesc în cavitatea bucală

Bomba din gura noastră. Câte sute de specii de bacterii trăiesc în cavitatea bucală

Bomba din gura noastră. Câte sute de specii de bacterii trăiesc în cavitatea bucală
Publicat: 29.01.2017
În timpul unui sărut, între parteneri are loc un schimb de fluide, care pot fi benefice, dar şi dăunătoare pentru organism. În general, riscurile sunt imense, mai ales că în cavitatea bucală traiesc peste 600 de specii de bacterii.

“Boala sărutului (mononucleoza ) este afecţiunea dată de virusul Epstein Barr , care se găteşte în salivă. Se transmite prin sărut (de unde şi numele), iar semnele de boală apar în general la 4-7 săptămâni de la expunerea virală. Simptomele frecvente: oboseală, astenie, dureri de cap, febră, frison, inflamarea ganglionilor situaţi în spatele gâtului sau în lateral”, spune Ramona Andronache pentru Gândul.

În general, boala se vindecă de la sine, dar necesită tratament simptomatic, regim igieno-dietetic şi repaus.

“Herpesul bucal afectează buzele şi pielea din jurul lor, mucoasa bucală sau gingiile. În general, poate fi socotit o infecţie uşoară, care poate beneficia de un tratament uşor sau se vindecă de la sine într-o săptămână sau două.

Infecţia poate fi detectată după acele vezicule cu lichid, dureroase, care se usucă, zona rămasă în urma lor vindecându-se fără cicatric”, mai spune medicul de famile Ramona Andronache.

Tot prin sărut se poate transmite şi streptococul, o bacterie ce cauzează faringita, care se manifestă prin durere în gât, amigdale inflamate şi dureroase, febră.

CIteşte continuarea pe Gândul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase