Home » D:News » Milioane de oameni plătesc să folosească instrumentul care acum 100 de ani era instrument de tortură

Milioane de oameni plătesc să folosească instrumentul care acum 100 de ani era instrument de tortură

Milioane de oameni plătesc să folosească instrumentul care acum 100 de ani era instrument de tortură
Publicat: 07.02.2017
Un studiu din 2016 al Sport & Fitness Industry Association (SIFA) arată că peste 50 de milioane de americani au folosit banda de alergat cel puţin o dată în ultimul an. Dacă vedeţi acest instrument de mişcare monotonă ca pe un obiect de tortură, ar trebui să ştiţi că nu sunteţi departe de adevăr, arată un material semnat The Washington Post.

O formă arhaică a benzii de alergat moderne, pe care o cunoaştem cu toţii, a fost folosită la 1800 de către britanici ca pedeapsă pentru prizonierii leneşi, scrie Business Magazin.

„Nu pot să-mi scot din cap ideea că acum plătim pentru nişte maşinării ce în urmă cu 100 de ani reprezentau cele mai severe pedepse pentru deţinuţi, apropiate de pedeapsa cu moartea”, a declarat Vybarr Cregan- Reid, un profesor al Universităţii din Kent (Marea Britanie). Englezii au scos înafara legii acest tip de pedeapsă la începutul secolului XX, fiind considerată prea crudă şi neobişnuită.

Cu toate acestea, maşinăriile care au evoluat din acele aparate de tortură reprezintă astăzi aporape 40% dintre cele 3,5 miliarde de dolari cât valorează industria de echipamente de fitness vândute în retail, în America de Nord. Preţul acestora variază între 300 de dolari şi ajung până la 10.000 de dolari. Banda de alergare este, aşadar, un exemplu concret al modului în care munca, timpul liber şi tehnologia a evoluat în ultimii 200 de ani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce greşeli fac oamenii care mănâncă seara?

Greşeala pe care o fac mulţi când vor să slăbească. O instructoare care antrenează celebrităţile demonstrează că antrenamentul cardio nu te ajută să slăbeşti

Cum scăpăm de colăceii din jurul taliei

Descoperirea cercetătorilor despre oamenii care postează pe Facebook de fiecare dată când merg la sală

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase