Home » D:News » Irlanda va fi prima ţară care va opri complet finanţările pentru combustibilii fosili

Irlanda va fi prima ţară care va opri complet finanţările pentru combustibilii fosili

Irlanda va fi prima ţară care va opri complet finanţările pentru combustibilii fosili
Publicat: 07.02.2017
Oficialii irlandezi au votat oprirea fondurilor pentru companiile de cărbune şi de petrol. Finanţările care trebuiau alocate acestui sector erau în valoare de opt miliarde de euro. Nu se ştie încă spre ce domenii vor fi alocate aceste fonduri mai departe.

Irlanda este foarte aproape de a deveni prima ţară din lume care va opri orice finanţare pentru combustibilii fosili, în contextul poluării şi schimbărilor climatice, relatează Science Alert.

Deputatul Thomas Pringle, care a propus acest proiect, menţionează că „principiul de finanţare etică este un simbol pentru aceste corporaţii că manipularea lor continuă în privinţa ştiinţelor climatice, negarea existenţei schimbărilor climatice şi lobby-urile controversate ale politicienilor de pe mapamond nu mai pot fi tolerate”.

Momentan, proiectul trebuie semnat pentru a deveni lege. Dacă trece, investiţiile statului pentru companiile din acest sector industrial vor fi eliminate complet în următorii cinci ani.

Pe scurt, banii publici nu vor mai merge către corporaţii precum Exxon şi investiţiile statului pentru industria combustibililor fosili va fi blocată.

Proiecte asemănătoare au existat şi în alte ţări, dar acestea nu presupuneau eliminarea totală a investiţiilor. Spre exemplu, în 2015, Norvegia a decis să reducă investiţiile pentru cărbune, scăzând finanţările cu 7,4 miliarde de euro.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sateliţii NASA au descoperit mutiple surse TOXICE de poluare ale aerului – FOTO

Savanţii au transformat, cu succes, rezidurile plastice în combustibil

Peste 660.000 de litri de petrol s-au scurs într-o localitate din SUA

Această nouă invenţie transformă emisiile de gaze în petrol – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase