Home » D:News » Tensiuni între Franţa şi Maroc din cauza unui schelet de dinozaur vechi de 66 de milioane de ani

Tensiuni între Franţa şi Maroc din cauza unui schelet de dinozaur vechi de 66 de milioane de ani

Tensiuni între Franţa şi Maroc din cauza unui schelet de dinozaur vechi de 66 de milioane de ani
Publicat: 03.03.2017
Scheletul, cu alura legendarului Monstru din Loch Ness, aparţine unui dinozaur numit Zarafasaura Oceanis şi va fi scos la vânzare, prin licitaţie, luni, la Paris. Preţul estimat al relicvei a fost stabilit la 450.000 de euro.

Alertată de un articol apărut în Le Figaro pe tema licitaţiei, Asociaţia pentru Protecţia Patrimoniului Geologic din Maroc susţine că dinozaurul este de „naţionalitate” marocană şi a fost exportat ilegal în Franţa, relatează Gândul.

Directorul Direcţiei patrimoniu din cadrul Ministerului Culturii din Maroc a declarat, pentru agenţia France Presse: „Este vorba despre patrimoniul nostru şi vom întreprinde o anchetă pentru a vedea cum a fost cu putinţă ca această fosilă rară, care a fost găsită doar în Maroc, să fie scoasă din ţară.”

Scheletul dinozaurului care a stârnit disputa a fost reconstituit din patru schelete de Zarafasaura Oceanis şi este complet în proporţie de 75%, restul fiind reconstituit din răşină.

Casa de licitaţii afirmă că cele patru schelete au fost cumpărate de la Frankfurt, unde fuseseră puse în vânzare de o societate marocană, cu toate avizele legale necesare şi că, oricum, dacă tot se vorbeşte despre patrimoniu, atunci se poate spune că dinozaurul cu pricina este în „patrimoniul umanităţii”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Oamenii de ştiinţă au crescut un picior de dinozaur la o GĂINĂ, într-un experiment BIZAR de ”evoluţie inversă”.FOTO+VIDEO

Un cuib cu 10 ouă de dinozaur, descoperit lângă Râşnov. Unde pot fi admirate

Scheletul unui dinozaur de 150 de milioane a fost vândut. Care a fost preţul

Dansul de împerechere al acestui dinozaur l-ar putea face invidios şi pe Mick Jagger

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase