Home » D:News » Poluarea maşinilor Volkswagen este mai mare decât se credea anterior. Poate duce la moartea prematură a cel puţin 1.200 de oameni

Poluarea maşinilor Volkswagen este mai mare decât se credea anterior. Poate duce la moartea prematură a cel puţin 1.200 de oameni

Publicat: 10.03.2017
Cel puţin 1.200 de persoane din întreaga Europă pot muri prematur din cauza excesului de oxizi de azot eliberaţi de cele 2,6 milioane de maşini vândute de Volkswagen între 2008 şi 2015, conform unui nou studiu.

Producătorul de automobile a fost centrul unui scandal de proporţii în 2015 când a fost prins cu dispozitive care le permitea să trişeze la testele de poluare şi care le permitea să elibereze de patru ori cantitatea de substanţe poluante admisă de legislaţia europeană, informează Chemistry World.

Un studiu al Massachusetts Institute of Technology din Statele Unite, condus de Steven Barrett, a estimat că aceste emisii în exces pot duce la moartea cu cel puţin un deceniu mai devreme a 1.200 de oameni din Europa. Doar 40% dintre aceste cazuri sunt în Germania, iar restul de 60% sunt în principal în Polonia, Franţa şi Cehia.

De asemenea, echipa susţine că dacă Volkswagen va repara vehiculele pentru a se încadra în standardele europene până la sfârşitul acestui an, pot preveni 2.600 de morţi premature şi salvarea a 4,1 miliarde de euro în costurile de sănătate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sateliţii NASA au descoperit mutiple surse TOXICE de poluare ale aerului – FOTO

Poluarea a atins CEL MAI RIDICAT nivel în Beijing – GALERIE FOTO

Două miliarde de copii respiră un aer poluat, iar sănătatea lor este în pericol

Peste 80 la sută din populaţia lumii trăieşte sub un cer poluat de lumină artificială – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase