Home » D:News » Clasamentul celor mai curate oraşe din lume

Clasamentul celor mai curate oraşe din lume

Clasamentul celor mai curate oraşe din lume
Publicat: 12.03.2017
A fost întocmit Top 10 al celor mai curate oraşe din lume. Clasamentul a fost întocmit de publicaţia britanică „The Telegraph”, care a folosit datele furnizate de Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Pe prima poziţie, în acest clasament, se situează capitala Suediei, Stockholm. În comparaţie cu anii 1990, acest oraş a redus considerabil emisiile de gaze de eşapament, iar până în anul 2050 va renunţa complet la utilizarea cărbunelului pentru producerea energiei, titrează „The Telegraph”. Urmează, pe locul doi, oraşul Wellington (Noua Zeelandă), iar Canberra, capitala Australiei, se situează pe locul trei, conform Rador.

Pe locul patru – Ottawa (Canada), iar pe locul cinci – Edinburgh, capitala scoţiană, oraş de pe coasta de est a Scoţiei. În Top 10 al celor mai curate oraşe din lume se mai află: Montevideo, capitala Uruguay, Tallin, capitala Estoniei, Helsinki, capitala Finlandei, Monaco şi Madrid, Spania. La polul opus s-a situat Riad, capitala şi cel mai mare oraş din Arabia Saudită, fiind declarat cel mai poluat oraş din lume.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase