Home » D:News » Unde ar putea ajunge animalele Circului Globus

Unde ar putea ajunge animalele Circului Globus

Unde ar putea ajunge animalele Circului Globus
Publicat: 11.03.2017
În ianuarie, 11 animale ale Circului Globus au murit într-un incendiu. Ulterior, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis să elimine din spectacolele Circului Globus dresura de animale, din cauza relelor tratamente aplicate acestora în perioada în care sunt dresate.

Conducerea Grădinii Zoologice de la Bucov este interesată să preia o parte din animalele de la Circul Globus, fiind deja purtate discuţii pe această temă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Serviciului Zoo al Grădinii Zoologice de la Bucov, Gheorghe Raicu, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că reprezentanţii instituţiei au purtat mai multe discuţii pentru preluarea unor animale de la Circul Globus.

 
„Am fost la Circul Globus după accident, am discutat referitor la relocarea animalelor, am zis că suntem dispuşi să îi ajutăm să reloce din animale în funcţie şi de spaţiile pe care le avem. În ultima perioadă, am înţeles că exclusivitate la relocarea animalelor o are Vier Pfoten, am luat legătura şi cu dânşii şi aşteptăm un răspuns. În momentul în care am vorbit au zis că aşteaptă să se amelioreze condiţiile de mediu şi atunci puntem discuta despre relocări”, a afirmat Raicu.
 
Potrivit acestuia, Grădina Zoologică de la Bucov este interesată să preia lei, tigrii sau cămile.
 
„Am intenţiona să aducem leii, avem un spaţiu foarte mare, deţinem un adăpost de aproape 3.000 de metri pătraţi şi am avea posibilitatea să-i aducem. Ne-ar interesa tigrii, albi că siberian şi bengalez avem. Cămile. Deţinem spaţii de cămile şi de tot felul de rumegătoare. Avem spaţii pentru rumegătoare. Acum este şi în funcţie de ce animale deţin dânşii. Nu avem o listă pusă la dispoziţie”, a adăugat Gheorghe Raicu.
 
Angajaţilor Grădinei Zoologice de la Bucov ideea li se pare bună.
 
„Ar trezi interes din partea vizitatorilor şi din partea noastră. Avem spaţiu, avem mâncare, nu ar fi o problemă”, a declarat unul dintre angajaţi, Paraschiv Înjunghiatu.
 
La ora actuală, la Grădina Zoologică de la Bucov sunt 460 de animale din 60 de specii.
 
În trecut, aici au ajuns şi leii şi urşii ţinuţi în captivitate de Nuţu Cămătaru.
 
Animalele aflate în responsabilitatea Circului Globus urmează să fie relocate, în baza unui protocol încheiat între PMB şi Fundaţia Vier Pfoten. Felinele mari ar urma să ajungă în rezervaţii din Africa, iar restul animalelor în diverse alte rezervaţii naturale sau în sanctuare pentru speciile protejate.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase