Home » Istorie » Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Publicat: 21.03.2017
O statuie de 9 metri înălţime a fost descoperită recent în Cairo. La prima vedere, arheologii au susţinut că statuia îl înfăţişează pe faraonul Ramses al-II-lea. Însă ministrul antichităţilor a declarat recent că este vorba despre un faraon mult mai puţin cunoscut.

,,Nu este clar, dar este o posibilitate ca statuia să-l înfăţişeze pe Psamtik I-ul,” a declarat ministrul Khaled el-Anani. 

Psamtik I-ul a condus Egiptul între anii 664 şi 610 î. Hr.,  cu 600 de ani după domnia lui Ramses al-II-lea. Eroarea a apărut din cauza locului în care a fost descoperită statuia, în apropierea templului soarelui lui Ramses al-II-lea. Recent, ministrul el-Anani a dezvăluit că a fost descoperită inscripţia numelui lui Psamtik pe statuie, conform IFL Science. 

Sursa: Wikipedia

,,Există o posibilitate, deşi este mică, ca Psamtik I-ul să fi reutilizat una dintre statuile vechi ale lui Ramses al-II-lea,” a declarat el-Anani. 

În timpul domniei sale, Psamtik a expulzat asirienii din ţară, a readus stabilitatea şi unitatea şi a reînviat arta şi religia culturii egiptene tradiţionale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase