Home » D:News » Dependenţa de sex sau cum arată drumul de la plăcere la boală

Dependenţa de sex sau cum arată drumul de la plăcere la boală

Publicat: 29.03.2017
Michael Douglas şi David Duchovny sunt doar două dintre celebrităţile care şi-au recunoscut dependenţa de sex şi au ajuns într-o clinică de specialitate. Deşi la prima vedere pare un moft, psihoterapeuţii cred că această formă de manifestare, care se poate naşte chiar în copilărie, te poate împiedica să ai o viaţă normală.

„Cum apare această dependenţă nu se poate spune cu certitudine, dar anumite semne pot fi remarcate destul de timpuriu. O anumită predispoziţie spre această dependenţă este mai întâlnită la persoanele provenite din familii dezorganizate, în care există certuri dese, probleme cu alcoolul. În aceste familii adulţii îşi schimbă des partenerii sau îşi trăiesc sexualitatea în apropierea copiilor, fără a ţine seama de ei. De asemenea, mai sunt situaţii în care copilul este supus unor abuzuri repetate, care îi provoacă o sexualizare forţată înainte de vreme.

Pe lângă familiile dezorganizate sau cele în care se cultivă adicţiile, de alcool, droguri, medicamente, există şi cuplurile de intelectuali unde se forţează limitele minţii şi dezvoltării copilului. Acest proces îi poate provoca copilului o traumă greu de înţeles sau de acceptat. În acest caz, dependenţa de sex vine ca o formă de refulare, de evadare din colivia de aur a părinţilor”, precizează psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Pornografia descoperită prea devreme ne poate influenţa nevoile şi instinctele într-un mod decisiv. „Acest fapt va duce la dezvoltarea instinctelor sexuale la o vârstă fragedă, iar natura îşi are propriile legi, care nu pot fi sfidate fără a-şi cere plata” , mai spune psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Deşi ambele sexe sunt predispuse să dezvolte o astfel de dependenţă, cele mai multe cazuri se înregistrează în rândul femeilor. „Acestea sunt mult mai predispuse agresiunilor sexuale. Din păcate, erotismul nu reprezintă decât satisfacerea unor instincte animalice, ce pot fi descoperite la o vârstă fragedă, în dauna altor modalităţi de a cultiva plăcerea. În cazul nimfomanelor nu putem vorbi de erotism în sensul clasic al cuvântului, ci de instinct sexual. Partidele de sex pot ţine de o anumită ciclicitate, dar au un cost imens în societate. Noţiunea generală de respect nu se mulează pe modul uşuratec de comportament al persoanelor dependente de sex’’, afirmă Constantin Cornea.

Citeşte continuarea în  Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase