Home » D:News » După câştigarea Maratonului de la Polul Nord, Tibi Uşeriu a primit Premiul de Excelenţă – GALERIE FOTO

După câştigarea Maratonului de la Polul Nord, Tibi Uşeriu a primit Premiul de Excelenţă – GALERIE FOTO

După câştigarea Maratonului de la Polul Nord, Tibi Uşeriu a primit Premiul de Excelenţă – GALERIE FOTO
Publicat: 30.03.2017
Tibi Uşeriu, câştigătorul celui mai greu maraton din lume – Arctic Ultra 6633, a fost premiat marţi după-amiaza, în plenul şedinţei Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud cu Premiul de Excelenţă, în valoare de 25.000 de lei lei, cea mai mare parte a premiului urmând să fie donată.
Tibi Uşeriu a primit, totodată, şi Premiul de Excelenţă al Judeţului Bistriţa-Năsăud, fiind primul bistriţean care primeşte această distincţie, de două ori la rând, dar şi o dimplonă de excelenţă din partea Instituţiei Prefectului de Bistriţa-Năsăud, informează Mediafax.
 
Maratonistul le-a mulţumit consilierilor judeţeni pentru acest premiu şi le-a povestit despre experienţa sa de la Polul Nord, dar şi care a fost motivul pentru care a decis să se reîntoarcă pentru a doua oară.
 
Tibi Uşeriu a recunoscut că anul acesta competiţia a fost mai dură deoarece a avut concurenţi puternici şi a fost mai frig decât anul trecut.
 
Într-un breefing de presă, Tibi Uşeriu a spus că va păstra o parte din bani pentru a merge la alte competiţii însă, la fel ca şi anul trecut, cea mai mare sumă de bani o va dona la rândul său unui copil care face sport pentru a-l ajuta să îşi urmeze visul. El a amintit şi de cartea sa – 27 de paşi, în care povesteşte cum a ajuns de la infractor la sportivul care este astăzi.
 
“Înainte de a deveni un exemplu am vrut ca să se ştie care a fost drumul exemplului respectiv şi cum a ajuns să fie ceea ce este. Eu cred că trecutul m-a adus aici unde sunt şi sunt mândru în acest moment de ceea ce sunt. Cel mai greu moment al cursei fost cel în care am ajuns în punctul şapte de control şi medicul nu m-a mai lăsat să continui cursa. Cel mai frumos moment – cel în care m-am oprit şi am admirat aurora boreală”, a spus presei Tiberiu Uşeriu.
 
Bistriţeanul de 42 de ani, care a câştigat cea mai grea cursă de alergare din lume pentru a doua oară şi a dus steagul României la Polul Nord s-a antrenat în pasul Tihuţa din munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase şi a făcut baie la copcă pentru a rezista la Polul Nord.
 
În prezent, se pregăteşte pentru o nouă provocare – vrea să participe în vara acestui an la un concurs în deşert, despre care spune că va fi cu mult mai greu decât cel de la Cercul Polar deoarece căldură este mai greu de suportat decât frigul.
 
„Urmează două curse, una se va desfăşura în deşert şi următoarea va fi cea din septembrie, respectiv Turul Giganţilor la care nu am reuşit de două ori până acum”, a mai spus sportivul.
 
Tibi Uşeriu a spus corespondetului MEDIAFAX că se va întoarce cu siguranţă la maratonul arctic însă nu ştie când.
 
„Cred că este prea devreme să mă hazardez, cum m-am hazardat anul trecut când am spus că trebuie să fii nebun să te-ntorci la Cercul Polar. Sigur, trebuie să ai un strop de nebunie să te întorci acolo şi, cu siguranţă am să mă întorc, dar nu pot să zic că dacă anul viitor sau altcândva. La un moment dat, cu siguranţă am să mă întorc, pentru că se schimbă competiţia, se schimbă traseul competiţiei, organizatorii promit că o să fie o competiţie mai grea şi atunci e clar că la un moment dat o să mă tenteze, dar e un proiect de viitor”, a spus maratonistul.
 
Tibi Uşeriu a câştigat pe 17 martie cel mai greu maraton din lume – Arctic Ultra 6633, alergând pe gheaţă 566 km la temperaturi care au ajuns până la – 50 °C în 173 de ore şi 40 de minute, fiind singurul român care a reuşit această performanţă de două ori.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Tibi Uşeriu, singurul român care participă la cel mai greu maraton de pe planetă, conduce detaşat în competiţia “6633 Arctic Ultra”, cu un avans uriaş

Tibi Uşeriu, câştigătorul maratonului Arctic Ultra, s-a întors acasă „A doua oară 6633 până la capăt”

Singurul român care participă la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”

Drumul incredibil al lui Tibi Uşeriu, de la un infractor extrem de periculos la campion. ”Lumea mă ştie drept alergător de anduranţă. Am evadat din două închisori, nu şi din a treia”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase