Home » D:News » Noua metodă inedită a Chinei de a scăpa de spionii din alte ţări

Noua metodă inedită a Chinei de a scăpa de spionii din alte ţări

Noua metodă inedită a Chinei de a scăpa de spionii din alte ţări
Publicat: 12.04.2017
Guvernul din Beijing oferă recompense substanţiale pentru informaţii despre spioni străini, potrivit presei locale, citate de BBC.

 Astfel, chinezii ar putea câştiga până la 72.000 de dolari sau 58.000 de lire sterline, prin oferirea de informaţii, relatează Mediafax.

Autoritaţile din China spun că locuitorii ar trebui să ”construiască încet un Mare Zid de fier pentru a combate răul şi a se apăra împotriva spionilor”.

China a lansat anul trecut o campanie de conştientizare pe acest subiect, în care au inclus avertizări cu privire la seducţia practicată de spioni.

 Noul regulament a fost anunţat de ramura de securitate a guvernului municipal din Beijing şi a spus că locuitorii pot depune informaţii prin linia fierbinte care a fost lansată anul trecut, în persoană sau pot trimite datele prin poştă.

Recompensele variază de la 10.000 la 500.000 de yuani (72.000 de dolari sau 58.000 de lire sterline) în funcţie de cât de utile sunt informaţiile în „stoparea spionajului sau prevenirea cazurilor de spionaj“, potrivit Beijing Daily.

Autorităţile au luat această decizie pentru că Beijingul „este prima alegere a agenţiilor de spionaj străine şi a altor persoane care efectuează misiuni de infiltrare, subversiune, divizare, distrugere şi furt“.

Oficialii locali au precizat că în ianuarie, un grup de pescari din provincia Jiangsu a găsit un „obiect neidentificat inscripţionat cu litere străine“. Obiectul a fost ulterior dovedit a fi „un dispozitiv de spionaj utilizat pentru colectarea de date despre China“.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cât câştigă un spion şi ce face după ce se retrage

Problemele unui important spion cu tânăra lui soţie aproape că au afectat decisiv desfăşurarea marii campanii din Ziua-Z

Insectele-spioni sunt pe cale sa devina realitate

Agenţia de spionaj de miliarde de dolari pe care nimeni nu o cunoaşte

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase