Home » D:News » Ce spun gâtul şi braţele despre problemele cu care ne confruntăm

Ce spun gâtul şi braţele despre problemele cu care ne confruntăm

Ce spun gâtul şi braţele despre problemele cu care ne confruntăm
Publicat: 22.04.2017
Părţile corpului ne transmit semnale atunci când buna funcţionare a organismului nostru este în pericol, însă, de multe ori, nu le dăm atenţie şi credem că sunt dureri normale. Gâtul, umerii, braţele şi coatele pot spune multe lucruri şi despre stările noastre sufleteşti.

În opinia psihologului Laura Maria Cojocaru, părţile corpului nostru sunt extrem de importante şi nu transmit doar neplăcerile fizice, dar şi anumite stări sufleteşti sau sentimente referitoare la oameni sau situaţii. ,,De multe ori, stările noastre sufleteşti dezechilibrate pot provoca, în timp, boli psihosomatice. Adică energiile negative produc stări chimice în corp, pe care le vom resimţi la un moment dat şi ca neplăceri fizice. Gâtul, umerii, braţele, coatele, mâinile, degetele sau spatele (centre importante ale sistemului nervos) transmit un semnal specific”, spune psihologul Laura Maria Cojocaru, citată de Gândul.

Din punct de vedere al psihicului, problemele fiziologice apărute în zona gâtului ne atrag atenţia asupra flexibilităţii de a vedea situaţiile, persoanele, soluţiile posibile din mai multe perspective. Această capacitate ne ajută să înţelegem care este abordarea cea mai potrivită, atât situaţiei, cât şi personalităţii noastre. Dacă rămânem „fixaţi” asupra unei singure perspective, asupra unui singur punct de vedere, atunci gâtul nostru are de suferit, manifestă dureri, „înţepeniri”. 

,,Manifestările fiziologice interioare de la nivelul gâtului au legătură cu limbajul verbal şi nonverbal, cu capacitatea noastră de a spune ce ne doare, de a refuza, de a riposta atunci când suntem abuzaţi, cu puterea de a ne exprima nevoile, de a cere, cu capacitatea de a ne exprima verbal emoţiile şi cu creativitatea de a găsi cea mai utilă modalitate de comunicare. Noi comunicăm atunci când rostim cuvinte, dar şi când tăcem, deci nu se pune problema existenţei unei stopări a comunicării, ci este vorba despre a menţine un echilibru între comunicarea verbală şi cea nonverbală (prin care transmitem oricum o parte mult mai mare din mesaj). Dacă în zona capului iau naştere credinţele noastre despre sine, despre viaţă, se conturează visurile noastre, sunt analizate şi puse în aplicare deciziile şi paşii necesari obiectivelor noastre, gâtul este expresia capacităţii şi deschiderii noastre mentale către a explora mai multe aspecte ale obiectivului nostru, de a comunica cu cei din jur, în vederea înţelegerii tuturor factorilor, de a cere ajutorul atunci când este necesar”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase