Home » D:News » Beneficii uimitoare ale fructelor

Beneficii uimitoare ale fructelor

Beneficii uimitoare ale fructelor
Publicat: 04.05.2018
Fructele... aceste mine de aur bogate în vitamine, minerale şi fibre atât de necesare pentru ca noi să fim energici, în formă şi sănătoşi, indiferent de vârstă!
5 fructe pe zi sunt suficiente pentru a ne echipa corpul cu nutrienţii de care corpul are nevoie pentru a se feri de radicalii liberi care ne dau târcoale, informează CSID
 
Efectele pozitive ale consumului zilnic de fructe sunt demonstrate de numeroase studii ştiinţifice relevante. Printre acestea putem enumera: reducerea riscului de boli de inimă, infarct şi atac cerebral, protecţia împotriva anumitor tipuri de cancer, prevenirea obezităţii şi a diabetului, normalizarea tensiunii arteriale şi scăderea riscului de boli renale şi afecţiuni osoase etc.
 
Pentru ca voi să ştiţi care sunt fructele cu cel mai mare conţinut de vitamine am pregătit un top 5 al celor mai indicate fructe, în funcţie de beneficiile pe care le oferă organismului:
Top 5 fructe bogate în:
 
vitamina A, esenţială pentru menţinerea sistemului respirator, îmbunătăţirea vederii, menţinerea sănătăţii pielii şi a mucoaselor: pepene galben, caise uscate, papaya, mango, piersici.
 
vitamina B6, importantă pentru menţinerea echilibrului psihic, ajută la înlăturarea oboselii, durerilor de cap şi stresului şi reglează colesterolul şi tensiunea arterială: fistic, alune de pădure, banane, avocado, nuci.
 
vitamina C, cu o contribuţie importantă în prevenirea şi tratarea infecţiilor: măceşele, guavele, kiwi, papaya, portocalele.
 
vitamina E ajută la funcţionarea normală a glandelor sexuale şi endocrine, oferă protecţie vaselor sanguine şi are efect anticancerigen: migdale, arahide în coajă, caise uscate, alune de pădure, fistic.
 
Citeşte continuarea în CSID.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarle articole:
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase