Home » D:News » Povestea celei mai periculoase bande din lume. Câţi bani câştigă anual din infracţiuni şi crime comandate

Povestea celei mai periculoase bande din lume. Câţi bani câştigă anual din infracţiuni şi crime comandate

Povestea celei mai periculoase bande din lume. Câţi bani câştigă anual din infracţiuni şi crime comandate
Publicat: 02.05.2017
Un şir de crime brutale din SUA a atras atenţia asupra MS-13, o bandă de stradă care s-a născut în Las Vegas, dar are rădăcini în El Salvador. Cea mai recentă acuză la adresa MS-13 este o crimă în masă, care a avut loc săptămâna trecută, în Long Island. Potrivit poliţiei, au fost găsite în pădure cadavrele a patru bărbaţi, dintre care trei adolescenţi, arată BBC.com.

Grupul a fost înfiinţat în anii 1980 în Los Angeles, format din imigranţii refugiaţi care au fugit de războiul civil din El Salvador, scrie  Business Magazin.

Alţi membri au venit din Honduras, Guatemala şi Mexic. „MS” înseamnă „Mara Salvatrucha”, o alăturare a cuvintelor „Mara” , care înseamnă „bandă”, „Salva”, de la „Salvador” şi „trucha”, care se traduce aproximativ ca „băieţii deştepţi ai străzii”. 13 reprezintă poziţia lui M în alfabet. MS-13 şi-a câştigat „reputaţia” datorită violenţelor extreme şi crimelor comise, iar potrivit FBI grupul s-a extins în 46 de state.

În 2012, MS-13 a fost desemnat drept o „organizaţie criminală transnaţională”, plasat alături de carteluri internaţionale mult mai mari, cum ar fi grupul mexican Zetas, Yakuza din Japonia sau  Camorra din Italia.  Grupul îşi recrutează oamenii din rândul adolescenţilor săraci, pe care îi supune unor probe crunte de iniţiere.

Mai exact, aceştia sunt subiecţii unor bătăi violente pentru a face parte din grup şi, ulterior, trebuie să facă ei înşişi o crimă în numele grupului pentru a fi considerat membru valoros. Se spune că a abandona M13 este şi mai grav, mai exact cei care vor să plece sunt ucişi.

O evaluare a FBI din 2008 arăta că MS-13 are între 6.000 şi 10.000 de membri doar în SUA, iar înafara graniţelor ţării numărul acestora este şi mai mare. Venitul anual al grupului este de aproximativ 31 de milioane de dolari,  potrivit informaţiilor poliţiei, bani obţinuţi,  în special, din din droguri şi jafuri, scrie Business Magazin.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase