Home » D:News » O nouă metodă medicală ar putea duce la scăderea amputaţiilor cauzate de diabet cu 85%

O nouă metodă medicală ar putea duce la scăderea amputaţiilor cauzate de diabet cu 85%

O nouă metodă medicală ar putea duce la scăderea amputaţiilor cauzate de diabet cu 85%
Publicat: 03.05.2017
Preşedintele Asociaţiei de Podiatrie, Norina Gâvan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Podiatrului, că cel mai important obiectiv este reducerea ratei amputaţiilor asociate diabetului zaharat la nivel naţional, având în vedere că, zilnic, în România, se produc aproximativ 62 de amputaţii în rândul persoanelor cu diabet.

Prezenţa unui podiatru în echipa care îngrijeşte un pacient cu diabet ar putea duce la reducerea cu până la 85% a riscului amputaţiilor de nivelul membrelor inferioare, spun reprezentanţii Asociaţiei de Podiatrie care cer includerea specializării în catalogul ocupaţiilor.

„Profesia de podiatru nu este recunoscută oficial în România. Dorim să facem demersuri la nivelul Ministerului Muncii, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Educaţiei astfel încât această profesie şi această specializare de podiatrie în rândul asistenţilor medicali să fie inclusă în catalogul ocupaţiilor din România. Cel mai important obiectiv este reducerea ratei amputaţiilor asociate diabetului zaharat la nivel naţional, având în vedere că, zilnic, în România, se produc aproximativ 62 de amputaţii în rândul persoanelor cu diabet. O echipă multidisciplinară care oferă îngrijire persoanelor cu diabet, care să includă şi un podiatru, un specialist în sănătatea picioarelor, ar însemna reducerea cu până la 85% a amputaţiilor la nivelul membrelor inferioare cauzate de această boală”, a spus Gâvan.

Citeşte continuarea pe Mediafax.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum putem să ţinem diabetul la distanţă

Un studiu arată că există o legătură între încălzirea globală, diabet şi obezitate

Diabetul, boala care afectează aproape toate organele. Cum ar trebui tratată?

Cercetătorii au făcut o descoperire îngrijorătoare. Diabetul poate provoca apariţia demenţei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase